Η ταινία “Πράσινη Θάλασσα” της Αγγελικής Αντωνίου διασκευάζει το μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου με την Αγγελική Παπούλια και τον Γιάννη  Τσορτέκη στους πρωταγωνιστικό ρόλους. Αυτή την ταινία θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι συνδρομητές της streaming πλατφόρμας που όλο σκέφτεσαι να αφήσεις πίσω κι όλο σου δίνει λόγους να παραμείνεις εκεί. Η ταινία επιλέχθηκε από το Netflix και θα γίνει σύντομα διαθέσιμη στο κοινό σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.Το Netflix αγαπά τις ελληνικές ταινίες κι αυτό βγαίνει στο νέο περιεχόμενο του.Η επέλαση συνεχίζεται, μετά το “The Waiter” που έγινε διαθέσιμο από τη δημοφιλή πλατφόρμα σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, σειρά έχει η “Πράσινη Θάλασσα”.​

Η “Πράσινη Θάλασσα” είναι ταινία χαρακτήρων, ένα δράμα με κωμικά στοιχεία, με σασπένς, ανατροπές και με μία γερή δόση μυστηρίου. H Άννα (Αγγελική Παπούλια) μια μυστηριώδης γυναίκα χωρίς μνήμη, αγωνίζεται να επανασυνδεθεί με το παρελθόν της. Στην κουζίνα της ταβέρνας του μοναχικού Ρούλα (Γιάννης Τσορτέκης) κοντά στο λιμάνι, όπου βρίσκει καταφύγιο, ανάμεσα στις μυρωδιές των μπαχαρικών και τις παλιές συνταγές, η μαγειρική τής ξυπνά αναμνήσεις και θεραπεύει. Η ζεστή αγκαλιά των θαμώνων και ο έρωτας την βοηθούν να ξεκινήσει μια νέα ζωή, μέχρι που ο Ρούλα ανακαλύπτει την αληθινή ταυτότητα της Άννας. Είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου «Για να δει τη θάλασσα». Η επίσημη πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας στο Netflix Europe έχει προγραμματισθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2022, με εξαίρεση την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η “Πράσινη Θάλασσα” υπήρξε υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ταινίας βασισμένης σε λογοτεχνικό έργο στο φεστιβάλ Efebo d’ Oro. Η ταινία «Πράσινη Θάλασσα», στην οποία πρωταγωνιστούν η Αγγελική Παπούλια και ο Γιάννης Τσορτέκης, επιλέχθηκε και προβλήθηκε σε μια σειρά διεθνών φεστιβάλ μέχρι σήμερα (Κάννες, Χόφ, Λος Άντζελες, Νάσβιλ, Χιροσίμα, Σύδνεϋ κ.ά.) και έχει τιμηθεί με Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβαλ Kitzbühel στην Αυστρία και με το Βραβείο Best of Show στα Indie FEST Film Awards, ΗΠΑ.