Βλέποντας τις εικόνες από τη φωτιά στην Πεντέλη ή την Παλλήνη, ίσως αναρωτηθείς αν οι εικόνες αυτές είναι περσινές από τη φωτιά στην Εύβοια. Αναφερόμαστε στην απόγνωση των κατοίκων, στο κουρασμένο τους πρόσωπο. Αυτό το «κάθε χρόνο τα ίδια» μοιάζει πλέον με το μότο του ελληνικού καλοκαιριού. Ένας άνδρας 80 ετών, μάλιστα, αυτοκτόνησε στην Ανθούσα όταν είδε την πυρκαγιά στην περιοχή στο μέτωπο της Παλλήνης να πλησιάζει το σπίτι του, ένα σπίτι το οποίο είχε καεί τρεις φορές στο παρελθόν από τις πυρκαγιές. Είπαμε, «κάθε χρόνο τα ίδια».

Υπενθυμίζουμε ή κάνουμε γνωστό σε όσους δεν βλέπουν τις φωτιές και τους καπνούς από το μπαλκόνι τους (ή δεν είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο) ότι οι κάτοικοι, όπως και τα ζωάκια σε Πεντέλη, Ντράφι, Ανθούσα, Παλλήνη, Διώνη, Γέρακα και Δαμασάρι πέρασαν μια εφιαλτική νύχτα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής και τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιό νωρίς το πρωί, «υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε όλη την κόκκινη περίμετρο και ενεργά μέτωπα εκεί που φαίνονται οι έντονες κόκκινες γραμμές, στον Γέρακα, στην Ανθούσα, στην Παλλήνη και στη Διώνη, καθώς και εκατέρωθεν της Λεωφόρου Μαραθώνος».

H εικόνα με την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό και στο βάθος τη φλεγόμενη Πεντέλη, που δεν θα ξεχαστεί:

 
Επίσης, μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει 600 απομακρύνσεις κατοίκων, ενώ έχουν σταλεί πέντε μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις από την Πεντέλη και γύρω από το 414 στρατιωτικού νοσοκομείου, τις ανατολικές περιοχές του Γέρακα, Βούλα Πικερμίου και Πανόραμα Παλλήνης, Παλλήνη και Νέα Παλλήνη καθώς και για αποφυγή μετακίνησης στη Λεωφόρο Μαραθώνος, από τον κόμβο της Αττικής Οδού έως το Πικέρμι, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή. Η φωτιά έχει κάψει δεκάδες σπίτια ενώ κατά διαστήματα πραγματοποιούνται και εκρήξεις στην ευρύτερη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν καμένα σπίτια σε Παλαιά Πεντέλη, Ντράφι, Γέρακα, Ανθούσα και Πανόραμα Παλλήνης.

Κυρίες και κύριοι, όπως ακούσαμε και στο σποτ του ΕΟΤ με τον Όττο, «Ελλάδα, θα θέλεις να μείνεις για πάντα».