«Περνούν τα χρόνια, περνούν κι οι φίλοι». Αυτό που δεν περνά με τίποτα, όμως, είναι η σημαντικότητα του Die Hard για τις ταινίες δράσης και όχι μόνο. Ο βασικός λόγος που η ταινία αυτή παραμένει μέχρι και σήμερα μία από τις καλύτερες του είδους, είναι ένας και ονομάζεται Μπρους Γουίλις.

Με αφορμή λοιπόν την 34η επέτειο του Die Hard, ο ένας και μοναδικός Μπρους και η σύζυγός του επισκέφτηκαν το κτίριο όπου έγιναν τα γυρίσματα. Το κτίριο αυτό δεν είναι άλλο από τo Nakatomi Plaza (πραγματική ονομασία Fox Plaza), έναν ουρανοξύστη στο Λος Άντζελες ο οποίος έγινε γνωστός -και- λόγω της ταινίας που αντέχει στο χρόνο.

via GIPHY

H γυναίκα του, Έμμα Χέμινγκ Γουίλις, είχε την εκπληκτική ιδέα να δημοσιεύσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram τη στιγμή που ο Τζον ΜακΚλέιν (ίσως ο πιο εμβληματικός ρόλος του Γουίλις) ανέβηκε στην ταράτσα για να σβήσει τα 34 κεράκια του Die Hard που κυκλοφόρησε το 1988. Ε, η νοσταλγία χτύπησε κόκκινο και αυτόματα ένα σκουπιδάκι μπήκε στο μάτι μας, ιδίως μετά τη γνωστοποίηση ότι ο ηθοποιός διαγνώστηκε με αφασία και αποσύρεται από την υποκριτική. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γυρίζω πίσω και να θυμάται τους ρόλους που τον έκαναν διάσημο.

Στο βίντεο με τη λεζάντα «Στο Nakatomi Plaza, 34 χρόνια», υπάρχει υλικό από την ταινία ενώ ακούγεται η Ωδή την Χαρά του Μπετόβεν. Μια Ωδή στον Μπρους Γουίλις χρειαζόμαστε, θα πούμε εμείς.

https://twitter.com/hashtag/DieHard?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw