Μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του Βέκνα πρέπει να ανάψει το Netflix μπας και γλιτώσει από τα παράπονα των συνδρομητών του. Βέβαια, έστω και με καλάθια στη λήξη του χρόνου, καταφέρνει και τους κρατά «συνδεδεμένους». Οι σειρές όπως το Stranger Things, το Better Call Saul και το Office διατηρούν την γνωστή streaming πλατφόρμα ψηλά στις προτιμήσεις των «καταναλωτών» οπότε, πέρα από τα όποια κακά σχόλια, πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάτι κάνει καλά.

Τελευταία, όμως, το Netflix δείχνει έντονη διάθεση να μας πικράνει. Ξανά. Το πρώτο δυνατό χτύπημα είχε να κάνει με τα Φιλαράκια που, εντάξει, δεν ήταν αποκλειστικά δική του ευθύνη. Τώρα, έχουμε και την αύξηση της τιμής για τους χρήστες που μοιράζονται τον κωδικό. Το είχαμε διαβάσει πριν από μερικούς μήνες, τώρα το νέο μέτρο αρχίζει και μπαίνει σε λειτουργία. Για την ώρα, πάντως, η δοκιμή αυτή έγινε σε χώρες μακριά από την Ελλάδα.

via GIPHY

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το Netflix θα ζητήσει από τους πελάτες του να πληρώσουν παραπάνω εάν θέλουν να να χρησιμοποιήσουν τον λογαριασμό τους, σε ένα επιπλέον σπίτι. Οι πελάτες στην Αργεντινή, στο Ελ Σαλβαδόρ, στη Γουατεμάλα, στην Ονδούρα και στη Δομινικανή Δημοκρατία θα κληθούν να πληρώσουν ένα επιπλέον ποσό, γύρω στα 2,99 δολάρια (1,99 για την Αργεντινή), αν χρησιμοποιούν έναν λογαριασμό, για περισσότερες από δύο εβδομάδες εκτός της κύριας κατοικία τους. Στα θετικά, η νέα τακτική δε θα επηρεάσει τους χρήστες που βλέπουν περιεχόμενο από το κινητό, το tablet ή τους φορητούς υπολογιστές, αλλά ούτε και άτομα που βρίσκονται σε διακοπές.

Θα έρθει αυτό το μέτρο «κάλυψης της χασούρας» και στη χώρα μας; Άγνωστο. Πάντως, φαίνεται πως η υπηρεσία σιγά σιγά το φέρνει και σε άλλες περιοχές. Ας μείνει μακριά από τη δική μας, έρχεται δύσκολος χειμώνας.