"Βιαστής είναι": Πανό κατά του Λιγνάδη και στον Θανάση και παντού

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για να πέσουν οι τόνοι, ευτυχώς υπάρχουν πολλοί που δεν το επιτρέπουν.

"Βιαστής είναι": Πανό κατά του Λιγνάδη και στον Θανάση και παντού

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για να πέσουν οι τόνοι, ευτυχώς υπάρχουν πολλοί που δεν το επιτρέπουν.


Δεν ξέρουμε κατά πόσο ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι «λυόμενος», όπως διαβάσαμε στον τίτλο γνωστής εφημερίδας/σάιτ, σίγουρα όμως είναι ελεύθερος, τουλάχιστον μέχρι η υπόθεσή του να φτάσει στο Εφετείο. Η απόφαση του δικαστηρίου για αναστολή παρά την καταδίκη 12 χρόνων μοιάζει για τους περισσότερους σαν μια γροθιά στο στομάχι και παρά τις προσπάθειες που γίνονται για να πέσουν οι τόνοι, ευτυχώς υπάρχουν πολλοί που δεν το επιτρέπουν.

Μετά το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και το πανό «rapist must be in jail» (το οποίο έκανε την Λίνα Μενδώνη μαζί με τον Νίκο Γιατρομανωλάκη να αποχωρήσουν πριν καν ξεκινήσει η παράσταση), μετά το Θέατρο της Επιδαύρου και το «βιαστής είναι», μετά την ηθοποιό Μαρία Κίτσου και τον Μίλτο Πασχαλίδη, έφτασε και η ώρα του Θανάση Παπακωνσταντίνου να πάρει θέση. Φυσικά, το «βιαστής είναι» έκανε την εμφάνισή του και στο Καατράκειο όπου τραγούδησε ο αγαπημένος μας τραγουδοποιός. Πριν περάσουμε εκεί, ας δούμε τι έγινε και στο Πειραιώς 260: 

 

«Οι βιαστές και όσοι τον καλύπτουν στη φυλακή», είπε ο Θανάσης και συμπλήρωσε: Ναι, βιαστής είναι... Το πρόβλημα σε αυτόν τον τόπο είναι η ασφάλεια παιδιά και οι υπηρέτες της... Μην σταματάτε να αντιστέκεστε», προσθέτωντας «της δικαιοσύνης ήλιε βγες» αναφερόμενος στη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΗ. Και έπειτα, με το γνωστό του ύφος, είπε: «Εγώ νομίζω ότι το χειρότερο πράγμα που συμβαίνει αυτό τον καιρό είναι ότι η Δικαιοσύνη, πέραν από ταξική που ήταν πάντα κατά τη γνώμη μου, είναι πλέον και τοξική, βαριά τοξική αν και υπάρχουν εξαιρέσεις. Υπήρχαν περιπτώσεις στο παρελθόν που πραγματικά κάποιοι δικαστές ήταν, κατά τη γνώμη μου, το πιο προοδευτικό κομμάτι του ελληνικού λαού. Ας πούμε κάποια στιγμή το 5ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν συνεχώς πολιορκημένο από νόμους που έρχονταν να καταστρέψουν το περιβάλλον και αυτοί κράτησαν πολύ δυνατή και προοδευτική στάση απέναντι σε όλη αυτή τη λαίλαπα παλιά.

Ρώτησα μία φίλη μου που ήταν δικαστικός πώς γίνεται αυτοί να κρατάνε μία τέτοια στάση και μου είπε πως οι περισσότεροι από αυτούς που ήταν τότε στο 5ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας είχαν σπουδάσει στη Γαλλία και ήταν μέσα στο Μάη του '68. Τι θέλω να πω... Υπάρχει τώρα μία μεγάλη τοξικότητα και βλέπουμε συστημικούς τύπους σαν τον Λιγνάδη, σαν τον τύπο τον άλλο που σκότωσε τον Ζακ, σαν τον Κορκονέα να πέφτουν στα πούπουλα…», χωρίς να ξεχάσει «αντισυστημικούς φτωχοδιάβολους σαν τον Μιχαηλίδη ή τον Καλαϊτζίδη που υφίστανται καταστολή».

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα