Μπορεί η άδεια να αργεί ακόμα, ενώ εσύ λαχταράς να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε ένα νησί. Μπορεί να πήγες διακοπές, να έχεις ήδη επιστρέψει αλλά να νοσταλγείς 24/7 τις μέρες και τις νύχτες που πέρασες στο αγαπημένο σου νησί. Ή μπορεί απλώς να αναζητείς μια μικρή ανάσα δροσιάς με απεριόριστη θέα. Σε κάθε περίπτωση, πάντα θα υπάρχει ένας καλός λόγος για να επισκεφθείς τις ταράτσες της πόλης και αυτό γιατί εκεί απελευθερώνεται το καλοκαίρι: σε εκείνες τις εξόδους που είτε φέρνουν πιο κοντά τις διακοπές, είτε κρατούν ζωντανή την ανάμνησή τους. Είναι ένα από τα λίγα καλοκαιρινά hacks που όσα χρόνια και αν περάσουν θα μένει πάντα αποτελεσματικό.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να ανεβαίνεις στην αγαπημένη σου ταράτσα με την προσδοκία ότι τις επόμενες ώρες θα μπεις σε mood καλοκαιρινής ανεμελιάς, έχοντας μαζί σου το PULZE, τη συσκευή θερμαινόμενου καπνού με τις δύο νέες καλοκαιρινές iD γεύσεις, το iD Capsule Summer Red με δροσιά Watermelon και το iD Capsule Forrest Purple με έντονες αρωματικές νότες από Berries. Απελευθέρωσε το καλοκαίρι και μάλιστα με ένα κλικ, σπάζοντας τη γευστική μπίλια του φίλτρου.

Σου προτείνουμε μερικές κλασικές αλλά και νεοαφιχθείσες ταράτσες που θα δημιουργήσουν το ιδανικό σκηνικό ώστε να απολαύσεις την ασυνήθιστα πρακτική εμπειρία θερμαινόμενου καπνού που προσφέρει το PULZE στους ενήλικες καπνιστές.

RetiréErgon House

Αναπαυτικά πουφ, χαλίκι, φαναράκια, ακαταμάχητη θέα στην Ακρόπολη, πιάτα που ήδη έχουν κερδίσει τις προτιμήσεις μας (και το ινσταγκραμικό μας feed) και ένας κατάλογος με cocktails, ο οποίος ισορροπεί ανάμεσα στο κλασικό και το μοντέρνο. Τι περισσότερο να ζητήσεις από την αγαπημένη και χαλαρών ρυθμών ταράτσα του Ergon House; Τίποτα. Όσο για το PULZE, αυτό προσφέρει έως και 20 συνεχόμενες χρήσεις με 1 πλήρη φόρτιση και έτσι ξέρεις ότι τίποτα δεν πρόκειται διακόψει την απόλαυση της πλούσιας γκάμας των iD γεύσεων.

Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα | 2100109090

Στοά Φιξ Πρότζεκτ Ταράτσα

Από την υπόγεια στοά της Ομόνοιας το talk of the town καφενείο της Γωγώς Δελογιάννη μετακόμισε σε ταράτσα στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα σε εκείνη του ξενοδοχείου Mosaikon. Όλα όσα έχεις αγαπήσει και τιμήσει επανειλημμένα θα τα βρεις εδώ: πρώτα και καλύτερα τα κεφτεδάκια (το καλοκαίρι ήταν, είναι και θα είναι η εποχή τους), αλλά και τους αλμυρούς λουκουμάδες, το τσαλαφούτι κ.α.. Η απαραίτητη καλοκαιρινή αύρα έρχεται από τον κατάλογο των cocktails. Νομίζω ότι ξέρω τι σκέφτεσαι. Συνδύασε τα πιάτα της σεφ με την απαλή γεύση καπνού από ειδικά επιλεγμένα καπνά υψηλής ποιότητας χωρίς να σπάσεις τη μπίλια στο φίλτρο των νέων iD γεύσεων, ενώ όταν θα έρθει η ώρα για τα cocktails απελευθέρωσε τις γεύσεις Watermelon και Berry για μια ασυνήθιστη καλοκαιρινή εμπειρία θερμαινόμενου καπνού.

Κολοκοτρώνη 61, Σύνταγμα | 2111190119

Bios

H ταράτσα του Bios ήταν αυτή που σε μεγάλο βαθμό ανανέωσε το ενδιαφέρον μας για αυτές, δημιουργώντας ένα ανεπιτήδευτο και χαλαρό περιβάλλον, απόλυτα συνυφασμένο με το αθηναϊκό καλοκαίρι. Το «νησί» του Bios διαθέτει ξαπλώστρες και πεζούλια, δημιουργώντας το σκηνικό για μια νέα αθηναϊκή βεγγέρα κάτω από το φως του φεγγαριού και με θέα την Ακρόπολη. Και αφού ολοκληρώσεις την παραγγελία σου με το αγαπημένο σου cocktail, μπέργκερ ή το signature «παπότο» (κοκτέιλ σε μορφή γρανίτας ξυλάκι), μην ξεχάσεις να τοποθετήσεις τη ράβδου καπνού iD με εκείνη τη γεύση που ταιριάζει καλύτερα στη διάθεσή σου -δεν μπορεί, όλο και κάποια θα είναι από τις 6 iD γεύσεις του PULZE (Rich Bronze, Ice, Balanced Blue, Capsule Polar, Capsule Summer Red και Capsule Forrest Purple). 

Πειραιώς 84, Κεραμεικός | 2103425335

Couleur Locale

Ίσως παιδευτείς να βρεις την είσοδο στη Νορμανού (μεταξύ μας, δύσκολο, καθώς όλοι πια τη γνωρίζουν), αλλά μόλις ανέβεις στην ταράτσα θα αποζημιωθείς για την όποια ταλαιπωρία. Πανοραμική θέα στον Παρθενώνα και ατμόσφαιρα που εναλλάσσεται ανάμεσα σε χαλαρές και πιο ζωηρές καταστάσεις, ανάλογα την ώρα της μέρας. Κάπως σαν τα δύο επίπεδα θέρμανσης καπνού του PULZE. H Standard λειτουργία ενεργοποιείται πιέζοντας το κουμπί λειτουργίας της συσκευής και αφήνοντας το στην πρώτη δόνηση και προσφέρει μια έντονη γευστική εμπειρία. Η Eco ενεργοποιείται στη δεύτερη δόνηση και την προτιμούν όσοι επιθυμούν μια πιο ήπια γευστική εμπειρία.

Νορμάνου 3, Μοναστηράκι | 2167004917

Manouka

Νέα άφιξη στο roof top του ξενοδοχείου Utopia, η οποία από τη μία έρχεται να μας ξεναγήσει στον ελληνικό αμπελώνα, μέσα από σπάνιες καθώς και μερικές κακώς παραγνωρισμένες ποικιλίες που πρωταγωνιστούν στην λίστα του σομελιέ Βασίλη Παπαδόπουλου, και από την άλλη να μας «ξαναθυμίσει» αγαπημένα κλασικά πιάτα του «κυριακάτικου τραπεζιού», έτσι όπως μας τα συστήνει ο σεφ Στάθης Χρηστίδης που ανέλαβε πρόσφατα την κουζίνα. Και αν αυτά δεν σου αρκούν, να σου πούμε ότι πρόκειται για την ταράτσα με την καλύτερη πανοραμική θεά στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Utopia, Ερμού 46, Αθήνα | 2103241814

Αυτή την εποχή πάντα αναζητούμε επιλογές και τοποθεσίες που απελευθερώνουν την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού. Οι ταράτσες είναι οι πιο ιδανικοί προορισμοί για όσους θέλουν να φέρουν λίγο αύρα διακοπών μέσα στην πόλη. Ειδικά φέτος, εκτός από τις ταράτσες, υπάρχουν και οι δύο νέες γεύσεις του PULZE, Watermelon και Berry, που απελευθερώνουν το καλοκαίρι, αλλά και την πιο ασυνήθιστη εμπειρία θερμαινόμενου καπνού.