Μια σειρά για δασκάλους σε δημοτικό σχολείο είναι -πιθανότατα- η καλύτερη σειρά για να δεις τώρα. Δουλεύουν σε ένα υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο δημοτικό σχολείο, το  Willard R. Abbott Elementary, ένα δημόσιο σχολείο στη Φιλαδέλφεια, αλλά δεν έχουν παραιτηθεί ούτε από τα όνειρά τους ούτε από το ρόλο τους. Είναι μια έντονη κριτική στο εκπαιδευτικό σύστημα, ειδικά σε αυτό που είναι προσβάσιμο σε παιδιά που δεν έχουν μεγαλώσει με πολλές ανέσεις και προνόμια. Είναι μια έντονη κριτική κατά των φυλετικών διακρίσεων στην Αμερική. Σχεδόν όλα τα παιδιά στο σχολείο είναι μαύρα παιδιά όπως και οι δάσκαλοι. Το σχολείο δεν έχει λεφτά. Καταρρέει. Κυριολεκτικά σε μερικά επεισόδια.

https://twitter.com/hashtag/AbbottElementary?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Αν σου θυμίσει το Modern Family δεν κάνεις λάθος. Η σειρά χρησιμοποιεί το στυλ του mockumentary που έγινε διάσημο από το The Office. Και φτάνει σε επίπεδο ατάκας το αγαπημένο Parks and Recreation. Αν σου άρεσε το Superstore, θα το λατρέψεις. Η καλύτερη κωμωδία προέρχεται συχνά από τις πιο απλές ιδέες. Καθημερινοί άνθρωποι κάνουν παρέα σε ένα μπαρ της Βοστώνης. Οι υπάλληλοι γραφείου προσπαθούν να την παλέψουντην ημέρα.Το Abbott Elementary, ωστόσο, είναι χτισμένο γύρω από ένα στερεότυπο κάθε γυναίκας. Με ελάχιστες εξηγήσεις γιατί οι χαρακτήρες κάθονται και μιλούν απευθείας στην κάμερα. Δεν μας νοιάζει κιόλας.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Quinta Brunson (@quintab)

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να κάνεις χιούμορ με το χάος και την αναποτελεσματικότητα του συστήματος δημόσιων σχολείων της Αμερικής (και όλου του κόσμου μάλλον) σε επεισόδια των 22 λεπτών. Υπάρχουν πολλοί αγαπημένοι χαρακτήρες: η ιδεαλίστρια δασκάλα που νοιάζεται πάρα πολύ, ο προοδευτικός λευκός άνδρας που θέλει να γίνει σύμμαχος κάθε μειονότητας διαβάζοντας το «How To Be An Anti-Racist» αλλά είναι μέρος του προβλήματος, η αυστηρή παλαίμαχος χριστιανή δασκάλα, εκείνη που μοιάζει με γυναίκα μαφιόζου και εκείνος που έχει περισσότερα προσόντα για τη θέση. Κυρίως, η διευθύντρια που δεν δουλεύει καθόλου, Τζανέλ Τζέιμς σε μεγάλα κέφια. Μεγάλο μέρος του χιούμορ προέρχεται είτε από τις οδυνηρά αληθινές ιστορίες για το τι υπομένουν οι δάσκαλοι σε μια κοινότητα που δεν εξυπηρετείται. Που είναι ξεχασμένη.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Quinta Brunson (@quintab)

Κάθε επεισόδιο μιλά για τους δασκάλους του σχολείου που προσπαθούν να λύσουν ένα νέο πρόβλημα με ελάχιστους πόρους. Αγαπάς ακόμη και τον Tariq (Zack Fox) που ισχυρίζεται ότι είναι φεμινιστής, επειδή βάζει την κοπέλα του να πληρώσει για όλη του τη ζωή. Είναι αστείο όπως και το Ted Lasso. Σε κάνει να αισθάνεσαι κουλ. Συγχαρητήρια στην Κουίντα Μπράνσον. Το αξίζει το Emmy.