Νταήδες υπάρχουν πολλοί, σαν αυτόν της Θεσσαλονίκης, όμως λίγοι. Βασικά, μπορεί να είναι και γυναίκα, δεν το αποκλείουμε. Όταν είσαι τόσο μικρός εσωτερικά, το φύλο δεν έχει σημασία άλλωστε. Και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι για λύπηση. Σκεφτείτε σε τι κατάσταση βρίσκεται κάποιος όταν φτάνει στο σημείο να πάρει έναν μαρκαδόρο και να απειλήσει ανώνυμα έναν γείτονα ή γειτόνισσα γράφοντας στον τοίχο του σπιτιού του/ης.

Το εξοργιστικό αυτό περιστατικό που περιγράφουμε στην εισαγωγή, έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνίστρια μία κοπέλα και έναν αόρατο «νταή» που, παρά την αβάσταχτη μαγκιά και ντομπροσύνη του, αποφάσισε να μας δείξει τον γραφικό του χαρακτήρα παρά να ζητήσει -ευγενικά- το λόγο από την κοπέλα να «ηρεμήσει» το σκύλο της.

Στην είσοδο του διαμερίσματός της, λοιπόν, βρήκε το εξής: «Άμα δεν φύγει ο σκύλος θα σας κάψω το σπίτι. Με ή χωρίς τον σκύλο».

Το συμβάν έκανε γνωστό ο παρουσιαστής της εκπομπής «Football Stories», Άγγελος Γιακουμίδης, ο οποίος δημοσίευσε ένα story στο Instagram με τη φωτογραφία η οποία και έγινε σύντομα viral. Όχι λόγω της απειλής, λόγω της στάσης που κράτησαν οι γείτονες. Όπως έγραψε, «η καλή μου φίλη έχει στο σπίτι της ένα σκύλο. Σήμερα γυρνώντας βρήκε αυτό γραμμένο έξω από την πόρτα της. Η απάντηση γράφτηκε από τους γείτονες. Εγώ λέω να βάλουμε ένα χεράκι να βρεθεί ο «νταής» με όποιες ποινικές συνέπειες προβλέπονται. Παρακαλώ κοινοποιήστε ελεύθερα ή επικοινωνήστε αν γνωρίζει κάποιος κάτι»

Εντάξει, αναγκαστικά πρέπει να παραβλέψουμε το πρώτο κομμάτι της απάντησης των γειτόνων (για ευνόητους λόγους), όμως θα κρατήσουμε το υπόλοιπο. Με τέτοιους γείτονες, δεν φοβάσαι τίποτα.