Εμποτισμένα με μια νέον λάμψη και τα ηλιοβασιλέματα στο Λος Άντζελες, οι πίνακες της Amanda Wall που είναι αφιερωμένα στο γυναικείο γυμνό σώμα -που συχνά παρουσιάζεται ως ευάλωτο και εκτεθειμένο- είναι ταυτόχρονα σχεδόν ινσταγκραμικά λαμπεροί αλλά και ερωτικοί, με τρόπο κάπως σκοτεινό. Η ίδια, μιλώντας στο Dazed και αφού κάνει χιούμορ με όποιον έχει φετίχ με τα πόδια, λέει, αναφερόμενη στα σημεία του σώματος που «ζουμάρει» καλλιτεχνικά: «μου αρέσει η ευαλωτότητα αυτών των σημείων του σώματος, τα μέρη που ξέρεις τα λιγότερα για τον εαυτό σου».

Γεννημένη στο Όρεγκον, έζησε στο Λος Άντζελες για δέκα χρόνια. Έλκεται από τη σκοτεινή υπόσχεση μιας πόλης με φοίνικες, που πρακτικά είναι χτισμένη σε ένα ρήγμα. «Όλα είναι αποκαλυπτικά για εμένα», λέει. «Και με ελκύει το συναίσθημα της άκρης της καταστροφής.»

Το γεγονός πως την έλκυε η τέχνη ήταν εμφανές. Οι σπουδές της αφορούν την αρχιτεκτονική, ενώ έχει εργαστεί ως μοντέλο, στυλίστρια, καλλιτεχνική διευθύντρια, προγραμματίστρια. Μόλις σε ένα διάλειμμα σπουδών, άρχισε να ασχολείται με τη ζωγραφική. Και αυτό φαίνεται να πήγε ιδιαίτερα καλά. Άρχισε να μαθαίνει μόνη της να ζωγραφίζει, αφιερώνοντας χρόνο σε τεχνικές, ακονίζοντας το γούστο της και αλλάζοντας «σφαίρα», πηγαίνοντας μια προς τη μόδα και μια προς το σχέδιο. Αυτή η εναλλαγή είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στα έργα της.

Αναρωτιέται κανείς πώς χαρακτηρίζει ο ίδιος ο καλλιτέχνης την αισθητική του. Δεν απαντούν όλοι σε σχετική ερώτηση, αλλά η Amanda κάνει μια προσπάθεια: ψευδο-σουρεαλισμός, νεορομαντισμός. Σε αυτά τα πεδία εντοπίζει τον εαυτό της. Σε ερώτηση για το αν το Λος Άντζελες είναι ένα μεγάλο μέρος των όσων την εμπνέουν απαντάς πως ναι, αλλά δεν πρόκειται για το Λος Άντζελες που φανταζόμαστε. Η Amanda πηγαίνει στην παραλία μια φορά τον χρόνο, δεν πετυχαίνει συχνά φοίνικες στις διαδρομές της. Ζει και εργάζεται στο λιγότερο-Λος Άντζελες σημείο του Λος Άντζελες -την Περιοχή Τεχνών.

Δεν είναι ακριβώς σαφής για εκείνη ο ερωτισμός των έργων της. Αντιλαμβάνεται πως συνήθως η γύμνια των φιγούρων που ζωγραφίζει, εκλαμβάνεται ως ωδή στον ερωτισμό. «Αν σκέφτεστε πως έχω κάποιο φετίχ με τα πόδια, δεν έχω», τονίζει, εξηγώντας πως την ιντριγκάρει το να ζωγραφίζει σημεία του σώματος με τα οποία οι άνθρωποι δεν είναι οικείοι.

Δες παρακάτω τα αισθησιακά nudes της: