Πρέπει να βρούμε μια λέξη για να αντικαταστήσει την «ετεροντροπή» γιατί δεν μπορεί να περιγράψει πλήρως το συναίσθημά μας όταν διαβάζουμε αναρτήσεις που θεωρούν τις ποινές για βιασμό αυστηρές και ότι δεν τρέχει και τίποτα αν σου καταστρέψουν τη ζωή σου και σε γεμίσουν τραύματα.

Η ανάγκη κάποιων ανθρώπων να γίνουν «διάσημοι» μερικές φορές γίνεται εμμονή. Συνήθως, οι άνθρωποι αυτοί διακατέχονται από ένα αίσθημα μεγαλείου κι αλαζονείας. Μιλούν στους άλλους με χαρακτηρισμούς όπως «ζώα» ενώ ελάχιστοί έχουν την ικανότητα να τους καταλάβουν. Εννοείται δεν έχουν αναπτυγμένο το αίσθημα της ενσθναίσθησης κι έχουν ως χόμπι τους την διαρκή υποβάθμιση των άλλων, ειδικά αν ανήκουν σε μια ευάλωτη κοινότητα. Συνήθως υιοθετούν μια επιθετική στάση στο δημόσιο λόγο τους και χρησιμοποιούν κακοποιητικό λόγο.

Ας μιλήσουμε τώρα για μια ανάρτηση που κατέβηκε αλλά κάνει το γύρω του διαδικτύου για ευνόητους λόγους. Ο δικηγόρος Θάνος Καρατσιώλης που ίσως θυμάστε από τις πολυσυζητημένες αναρτήσεις για γυναίκες plus size στην παραλία και το δικαίωμά τους να φορούν αποκαλυπτικά μπικίνι, για τα σχόλια του για την εμφάνισή της παίκτριας του GNTM Παρασκευής Κερασιώτη και εκείνα για τον Ηλία Γκιώνη, έκανε μια ανάρτηση που κατέβασε λίγο αργότερα.

“Παιδιά μας τα έχετε πρήξει με το Λιγνάδη και τις ποινές που έφαγε και αν βίασε ή όχι ανώμαλα παιδάκια ή αν έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή… Στην Ελλάδα το έχουμε παραξηλώσει με κάποια ποινικά αδικήματα, όπως ο βιασμός που έχει υπερβολικά αυστηρή ποινή κατά τη γνώμη μου…

Ένας βιασμός είναι μια σεξουαλική πράξη δίχως συναίνεση, δεν είναι και καυτηριασμός χεριού ούτε αποκεφαλισμός, είναι ένα πήδημα και οκ μέχρι εκεί!!Δεν είναι ούτε τόσο τρομακτικό να σε βιάσουν ούτε σου μένει τραύμα για πάντα, είναι κάτι που το ξεπερνάς αργά ή γρήγορα και αν δεν το ξεπεράσεις έχεις εσύ το πρόβλημα, γιατί στη ζωή πρέπει να προχωράμε και να αφήνουμε πίσω τις κακές εμπειρίες!!Αν τώρα από ένα πήδημα κάποιοι τόσο ευαίσθητοι δεν μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους, ε αυτοί έχουν το πρόβλημα καθώς μιλάμε για ένα πήδημα επαναλαμβάνω και όχι για κάποια μόνιμη σωματική βλάβη ή αναπηρία!! Είναι υπερβολικά τεράστια η ποινή της τουλάχιστον δεκαετούς κάθειρξης για ένα σεξ!! Θα έπρεπε να είναι μικρότερη η ποινή της τάξεως των 5 χρόνων περίπου αλλά εδώ στο Ελλάντα η κοινή γνώμη δεν έχει μέτρο, είναι ανεξέλεγκτη και θέλει αν είναι δυνατόν όλα τα αδικήματα να τιμωρούνται με ισόβια κάθειρξη!!

Προχωράμε…”

Στη συνέχεια ανέβασε ποστ σχετικά με τον Κώδικα Ποινικής Δικαιοσύνης και το πόσο σωστά έπραξε το δικαστήριο που αποφάσισε σύμφωνα με το άρθρο 497 παράγραφος 8 όπου διατάσσει την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου όταν πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Γιατί η παραμονή στην φυλακή του Δημήτρη Λιγνάδη, που κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς, θα ήταν κάτι μη επανορθώσιμο.Μάλλον πρέπει να του εξηγήσουμε τη διαφορά του καυτηριασμού με τον ακρωτηριασμό. Ή και όχι.

Υπάρχει κάτι σάπιο πολύ στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης και στους ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι εφαρμόζουν τους νόμους ή είναι ιδέα μας;