Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη θα μπορούσε να είναι η πρώτη μεγάλη δικαστική μάχη του MeToo. Το πρώτο στάδιο τέτοιας ικανοποίησης ήρθε όταν το δικαστήριο τον βρήκε ένοχο για δυο βιασμούς. Αυτό το στάδιο -για πολλούς- είναι πια μη στάδιο, όταν ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, με εγγύηση και περιορισμούς, μέχρι το Εφετείο.

Ο θυμός απέναντι στη δικαιοσύνη από την κοινωνία δεν είναι άδικος. Δεν μπορεί κανείς να σκεφτεί με ποιον και για ποιον λόγο κάποιους που είναι ένοχος για δυο βιασμούς, κάποιος που έχει βιάσει δυο -σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση- φορές, μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Αυτή η εξέλιξη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τρομάζει τους μάρτυρες της δίκης, τα θύματά του, που μέσα σε τραύμα και φόβο, κατάφεραν να αποδείξουν την ενοχή του, την κοινωνία που τόσο καιρό προσπαθεί να ξετινάξει από πάνω της τις αντιστάσεις για τους «υπεράνω υποψίας», αλλά και ενδεχόμενα μελλοντικά θύματα.

Ναι, η κοινωνία είναι οργισμένη, ενώ πολλά δημόσια πρόσωπα, δεν δίσταζαν να εκφράσουν αυτή την οργή και ένα αίσθημα ντροπής για αυτή την εξέλιξη.

Καίτη Γαρμπή

«Ναι μεν.

Η καταδίκη Λιγνάδη θα μπορούσε να είναι μια ιστορική απόφαση και η πρώτη μεγάλη δικαστική νίκη του #MeToo

Αλλά.

Αφέθηκε ελεύθερος.

Πύρρειος η νίκη τελικά γιατί μετά απο αυτή την απόφαση, τα  θύματα  θα κλείσουν μια για πάντα το στόμα τους.»

https://twitter.com/hashtag/MeToo?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Έλενα Ακρίτα

Του έδωσαν αναστολή. Αύριο θα πίνει καφεδάκι στη βεράντα του. Μέχρι την έφεση, ένας καταδικασμένος βιαστής ανηλίκων θα κυκλοφορεί ελευθερος.

Και μετά κατηγορούν τα θύματα που δεν μιλούν.

Τώρα φάνηκε ποιοι είναι οι αληθινοί σκευωροί σε αυτή την ερεβώδη υπόθεση. Και θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η διερεύνηση των κινήτρων τους. #δίκηΛιγνάδη

Κλέλια Ρένεση

Όχι γιατί πέφτουμε από τα σύννεφα που υπάρχουν βιαστές, αλλά γιατί σας σιχάθηκε η ψυχή μας για την σιχαμερή συγκάλυψη, την προπαγάνδα και το αναίσχυντο ξέπλυμα που κάνετε μην πέσει καμιά κουτσουλιά στα παπούτσια σας, ΚΟΥΦΑΛΕΣ.

Δημήτρης Καραντζάς

Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι βιαστής. Το ίδιο δικαστήριο του δίνει το ελεύθερο να είναι βιαστής.

Πασχάλης Τσαρούχας

Αηδία. Ντροπή. Όχι απελπισία παιδιά.

Ιωάννα Παλαιοσπύρου

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την τύχη μου (μέσα) (ποιος να το φανταζόταν), που ο θύτης μου δεν είναι «γνωστός σκηνοθέτης», «γνωστός ηθοποιός» και αποδόθηκε ορθώς δικαιοσύνη. (Έστω και αυτή που έχουμε τέλος πάντων). Για τα υπόλοιπα θύματα… Συγνώμη και ντροπή.

Μαίρη Συνατσάκη

Δηλαδή σήμερα το βραδάκι θα κοιμηθεί σπίτι του ο Λιγνάδης που κρίθηκε ένοχος για βιασμούς δυο ανηλίκων.

Κάνω εμετό από τα μάτια από την τόση δικαιοσύνη.

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

ΕΝΟΧΟΣ ακούστηκε από την έδρα… «εν μέρη» από το σώμα της έδρας, «εν μέρει» για όλες τις κατηγορίες και «εν μέρει» καταδικάστηκε λοιπόν μέχρι το εφετείο, αφού αφέθηκε ελεύθερος ως τότε… μια «εν μέρει» απόφαση που αφήνει σκιές στην προσπάθεια να βγούμε από το σκοτάδι! Ο αγώνας συνεχίζεται!

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Σκέψου καλά πριν διαπράξεις δυο βιασμούς. Μπορεί να μη σε αφήσουν να πας διακοπές στο εξωτερικό. #ντροπή