Κλωτσιές και γροθιές σε μητέρα πεσμένη στο έδαφος που κρατάει το παιδί της και ουρλιάζει. Μαινόμενος Ελληνοκύπριος δεν διστάζει λεπτό να σηκώσει χέρι σε μια μαύρη μετανάστρια που έχει το βρέφος της δεμένο στην αγκαλιά της. Αυτή είναι η προσωποποίηση ενός ρατσιστή. Στο σημείο, όπως φαίνεται στο βίντεο, βρίσκονται και άλλα άτομα τα οποία προσπάθησαν να σταματήσουν τον άνδρα, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, καθώς επιτίθεται και σε αυτούς με γροθιές.

Το βίντεο ανήρτησε στο Twitter αυτόπτης μάρτυρας και τα σχόλια κάτω από τις σκληρές εικόνες ξυλοδαρμού προκαλούν θλίψη και ετεροντροπή. Οι σχολιαστές της αθάνατης λεβεντιάς τον ρωτούν ειρωνικά γιατί σοκαρίστηκε, ένας απλός καυγάς είναι. Άλλοι μένουν πιστοί στο δόγμα «απέλαση τώρα» δείχνοντας τα βαθιά θρησκευτικά και ανθρωπιστικά τους αισθήματα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Generation for Change Cy, «Μας ανέφεραν ότι η γυναίκα είχε αγοράσει αυτοκίνητο από τον δράστη, αφού την διαβεβαίωσαν ότι το αυτοκίνητο δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, μετά την πληρωμή, το αυτοκίνητο παρουσίασε κάποια προβλήματα και η γυναίκα πήγε το αυτοκίνητο στον μηχανικό για να επιβεβαιώσει την κατάσταση του αυτοκινήτου, με τον μηχανικό να την ενημερώνει ότι το αυτοκίνητο είχε πράγματι αρκετά προβλήματα. Όταν η γυναίκα ενημέρωσε τον δράστη για τα προβλήματα του αυτοκινήτου άρχισε να την χτυπά.

https://t.co/HYUnX8SqfC

Όπως μεταφέρει το sigmalive.com, η ίδια ενημέρωση από τις Αρχές αναφέρει ότι απ’ την πρώτη στιγμή η Αστυνομία ενημερώθηκε και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για εντοπισμό του άνδρα καθώς επίσης και λήψης καταθέσεων από αυτόπτες μάρτυρες.

https://twitter.com/Cyprus_Police?ref_src=twsrc%5Etfw

Η Λάρνακα και τα ρατσιστικά φαινόμενα βίας έχουν συχνά απασχολήσει τοπικά μέσα (και όχι μόνο). Το 2018 (διαβάζουμε στο philenews.com) Αφρικανός μόνιμός κάτοικος Κύπρου έζησε το εξής περιστατικό: σταμάτησε έξω από την πόρτα του σπιτιού του ιδιωτικό αυτοκίνητο και από αυτό κατέβηκαν πέντε άτομα, τα οποία φορούσαν άσπρες κουκούλες. Προτού προλάβει να αντιδράσει, τον άρπαξαν, τον ακινητοποίησαν και άρχισαν να τον κτυπούν σε διάφορα μέρη του σώματός του. Στη συνέχεια, του άνοιξαν το στόμα και με τη χρήση πένσας κατάφεραν να του βγάλουν τέσσερα δόντια. Κου κλουξ κλαν είπατε;