Ελεύθερος είναι πλέον ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς μετά την καταδίκη του, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε ότι θα πρέπει να το δοθεί αναστολή έως την εκδίκαση του εφετείου. Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια και παρά την ποινή κάθειρξης 12 ετών που επιβλήθηκε στο σκηνοθέτη, το δικαστήριο έκρινε ότι θα πρέπει να του χορηγηθεί ανασταλτικό έως την έφεση.

Η απόφαση ελήφθη και πάλι κατά πλειοψηφία. Μειοψήφησαν δύο ένορκοι και μία σύνεδρος.

Επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση 3 φορές στο ΑΤ της περιοχής του και την καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ που θα πρέπει να καταβληθεί εως τις 29 Ιουλίου.

“Ντροπή σας, ξεφτιλες, να του δώσετε τα παιδιά σας να τα προσέχει ο Λιγνάδης” ήταν οι φωνές που ακούστηκαν εντός της δικαστικής αιθουσας, με την πρόεδρο να ζητά την απομάκρυνση του κόσμου, σύμφωνα με το News247.

Εκτός της δικαστικής αίθουσας, επικράτησαν έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων και φίλων και συγγενών του Δημ. Λιγνάδη.

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας είχε προτείνει η απόφαση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη έως την έφεση “καθώς ο Δ. Λιγνάδης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν αρκούν οι περιοριστικοί όροι”. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, στην πρόταση του για να την απόρριψη της χορήγησης ανασταλτικού συνέβαλαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης του, η τέλεση σε βάρος ανηλίκων ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία αναγνώριση των πράξεων του.

Νωρίτερα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο το Δημ. Λιγνάδη για δύο περιπτώσεις βιασμού στην Επίδαυρο και στο διαμέρισμα του στην Αθήνα.

Στον σκηνοθέτη δεν χορηγήθηκε κανένα από τα ελαφρυντικά που ζήτησε.