Ο Κουέντιν Ταραντίνο είναι ένας από τους καλύτερους και πιο σεβαστούς σκηνοθέτες της εποχής μας, «υπεύθυνος» για τη δημιουργία εμβληματικών ταινιών/αριστουργημάτων όπως το Pulp Fiction και το Kill Bill μεταξύ πολλών άλλων. Είναι επίσης μια σημαντική προσωπικότητα στον κόσμο της καλλιτεχνικής δράσης, οπότε κάθε του λέξη μετράει στον κόσμο του Hollywood και της ποπ κουλτούρας.

Πρόσφατα (το ίδιο λέει εδώ και κάτι χρόνια), ο Ταραντίνο ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κάνει ένα τελευταίο έργο πριν αποσυρθεί για πάντα από τον κόσμο του κινηματογράφου (κάτι σαν τους Πυξ Λαξ). Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σκηνοθέτες συχνά χάνουν την λάμψη τους, κάτι που αναπόφευκτα αμαυρώνει την κληρονομιά τους. Ο QT θέλει να αποφύγει αυτό το λάθος κάνοντας ένα βήμα πίσω τη στιγμή που βρίσκεται στα καλύτερά του.

https://www.youtube.com/watch?v=6FBkgSl1QJE

Μιλώντας για τα Reservoir Dogs, ο Ταραντίνο είπε ότι «το μόνο άτομο που ήταν σίγουρο για την ταινία ήταν ο Χάρβεϊ Καϊτέλ. Όπως σας είπα, ποτέ δεν ονειρευόμασταν ότι θα μπορούσαμε να έχουμε τον Χάρβεϊ. Καταλαβαίνετε, είναι ο αγαπημένος μου ηθοποιός στον κόσμο. Δεν το λέω επειδή δούλεψα μαζί του και είναι καλός τύπος, έχω δει τι είναι ικανός να κάνει».

Τhe story behind the story: Όταν ο Ταραντίνο σχεδίαζε αρχικά το Reservoir Dogs, πίστευε ότι θα το γύριζε με τους φίλους του, αλλά το σενάριο έφτασε με κάποιο τρόπο στον Καϊτέλ που του άρεσε τόσο πολύ που υπέγραψε στο έργο ως συμπαραγωγός. Σύντομα θα ακολουθούσε και το υπόλοιπο καστ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ανεπανάληπτη ταινία».