Βάλαμε Disney+ και ανακαλύψαμε ότι διαθέτει όλο τη βιβλιοθήκη της  Disney, Pixar, Marvel Studios, Star Wars, National Geographic και γενικής ψυχαγωγίας και φυσικά ακυρώσαμε ότι ραντεβού είχαμε προγραμματισμένο και ψάξαμε  πάνω από 800 ταινίες, περισσότερες από 450 σειρές και μια συλλογή από 120 αποκλειστικές, πρωτότυπες σειρές και ταινίες. Δεν είναι μια εύκολη δουλειά αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει.

Το Disney+ είναι ΤΟ μεγαθήριο των streaming πλατφορμών. Η συλλογή του είναι τόσο μεγάλη που χρειάζεστε έναν χάρτη και έναν ξεναγό για να περιηγηθείτε στα καλύτερα που έχει να προσφέρει. Με εκατοντάδες ώρες κινηματογραφικών ταινιών και σειρών του Marvel Cinematic Universe για να διαλέξετε, η επιλογή δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Πρωτότυπες σειρές από το Star Wars

Oι συνδρομητές του Disney+ θα έχουν πρόσβαση στις πρωτότυπες σειρές από το Star Wars, «The Mandalorian», «The Book of Boba Fett» καθώς και τη σειρά «Obi-Wan Kenobi» με πρωταγωνιστή τον Ewan McGregor. Επιπλέον, το Disney+ θα φιλοξενεί ολόκληρο το έπος των Skywalker, με τις ταινίες, Επεισόδια Ι έως ΙΧ, να είναι διαθέσιμες στην υπηρεσία.

Το Κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel

Oι θαυμαστές των υπερηρώων θα έχουν πρόσβαση στο Κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, συμπεριλαμβανομένων των υποψήφιων για Όσκαρ ταινιών «O Shang-Chi και ο Θρύλος των Δέκα Δαχτυλιδιών», «Eternals», «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» και «Captain Marvel», καθώς και τις πρωτότυπες σειρές της Marvel, όπως «Moon Knight», «Loki», «Ms. Marvel», «hawkeye» και «WandaVision» μεταξύ άλλων.

Disney και Pixar

Η Pixar έχει εκτοξευθεί πραγματικά από τότε που κυκλοφόρησε την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία Toy Story το 1995. Πάνω από δύο δεκαετίες –και τρεις ακόμη ταινίες με παιχνίδια που μιλάνε– αργότερα, η συλλογή της γεμίζει με οικογενειακό περιεχόμενο κορυφαίας ποιότητας. Έχει περισσότερα από όσα φαντάζεστε.

Οι συνδρομητές θα μπορούν, επίσης, να απολαύσουν περισσότερους από 100 τίτλους των Disney και Pixar, συμπεριλαμβανομένου ολόκληρου του franchise «Toy Story», το «Soul» και το υποψήφιο για Όσκαρ «Λούκα» και τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός» των Walt Disney Animation Studios που αφηγείται την ιστορία μιας ιδιαίτερης οικογένειας, των Μαδριγάλ.

Με άνευ προηγουμένου πρόσβαση στο αρχείο του Disney, οι αγαπημένες κλασικές ταινίες, όπως «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι», «Η Λαίδη και ο Αλήτης» και «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», θα είναι διαθέσιμες για προβολή μαζί με τις πιο πρόσφατες επιτυχίες, όπως «Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος», οι ταινίες «Ψυχρά κι Ανάποδα», «Βαϊάνα» και «Αλαντίν». Παράλληλα, θα διατίθενται εκατοντάδες τίτλοι του Disney Channel, ταινίες, σειρές, περιεχόμενο μικρού μήκους και αφιερώματα συμπεριλαμβανομένων των «Χάνα Μοντάνα» και «Η Επόμενη Γενιά».

National Geographic

Tα κορυφαία ντοκιμαντέρ με τη σφραγίδα του National Geographic, όπως «Η Διάσωση» και «Free Solo», από τους βραβευμένους με Όσκαρ σκηνοθέτες και παραγωγούς E. Chai Vasarhelyi και Jimmy Chin, θα είναι διαθέσιμα στο Disney+ μαζί με τις δημοφιλείς σειρές του National Geographic, «Ο Κόσμος Σύμφωνα με τον Τζεφ Γκόλντμπλουμ», «Η Ευρώπη από Ψηλά» και «Γκόρντον Ράμσεϊ: Εκτός Χάρτη».

Άχαστο

Στις 24 Ιουνίου, αποκλειστικά στο Disney+ έκανε πρεμιέρα η ταινία «Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο» που αφηγείται την αληθινή ιστορία της οικογένειας Αντετοκούνμπο και το ταξίδι τους από την Ελλάδα, στις ΗΠΑ και την κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ.

8 προτάσεις για μια πρώτη γνωριμία με το Disney+

Pam & Tommy

Η Πάμελα Άντερσον δεν ήταν μια παραδοσιακή νύφη. Παντρεύτηκε με ένα στρινγκ μπικίνι τον Τόμι Λι, τον ντράμερ των Mötley Crüe στο Κανκούν. Και εννοείται έγιναν θέμα σε όλα τα σκανδαλοθηρικά έντυπα. Για πολλούς λόγους. Γνωρίζονταν μονάχα έξι εβδομάδες, εκείνος την συνάντησε ένα βράδι στο Sunset Strip κλαμπ και σύρθηκε στο μέρος της για να γλείψει το πρόσωπό της. Κι έγινε το σκυλάκι της. Την ακολουθούσε όπου πήγαινε.

Η Λίλι Τζέιμς και ο Σεμπαστιάν Σταν έχουν ντυθεί Παμ και Τόμι και δεν ξέρεις αν όντως είναι καλοί ηθοποιοί ή πέτυχε τόσο εξαιρετικό αποτέλεσμα το τμήμα του μακιγιάζ και των εφέ ή και τα δύο. Μοιάζουν ασυνήθιστα – αισθητικά, φωνητικά και με κάθε τρόπο – με τους ανθρώπους της πραγματικής ζωής. Εξαφανίζονται σε αυτές τις περσόνες που υποδύονται. Η Πάμελα είναι μια προσωποποίηση του ιδεώδους μιας σεξουαλικής βόμβας, ο ντράμερ του Mötley Crüe είναι μια glam-up καρικατούρα της αρρενωπότητας. Οι δυο τους υπήρξαν παντρεμένοι από το 1995 έως το 1998, κατά τη διάρκεια του γάμου αυτού η κασέτα σεξ τους κλάπηκε, πωλήθηκε και τελικά διανεμήθηκε ευρέως.

Η σειρά δημιουργήθηκε από τους Σεθ Ρόγκεν και Έβαν Γκόλντμπεργκ, το δίδυμο παραγωγής πίσω από το Superbad, 50/50, To Τέλος του Κόσμου, Sausage Party,  οι οποίοι αγόραζαν τα δικαιώματα ενός άρθρου του Rolling Stone το 2014 από την Amanda Chicago Lewis, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τα εγκλήματα από την οπτική γωνία του Rand Gauthier, του ανθρώπου που έκλεψε το χρηματοκιβώτιο και πούλησε την ταινία. (Ο Ρόγκεν παίζει επίσης τον Γκοτιέ στην παράσταση). Τα δύο πρώτα επεισόδια γράφτηκαν επίσης από τον Ρόμπερτ Σίγκελ που εκτελεί και χρέη παραγωγού. Τα πρώτα τρία επεισόδια σκηνοθετούνται από τον Κρεγκ Γκιλέσπι, τον σκηνοθέτη πίσω από το I, Tonya.

Καταπληκτικό soundtrack. Και ο Σεμπαστιάν Σταν.

Only Murders in the Building

Στο Tomatometer πήρε ατόφιο 100%. Μια σειρά που προσπαθεί να εξιχνιάσει ένα έγκλημα, έχει καλογραμμένο σενάριο, παίζουν δυο βετεράνοι ηθοποιοί της κωμωδίας (Στιβ Μάρτιν και Μάρτιν Σορτ) και κρατά το κάθε επεισόδιο λιγότερο από μισάωρο, δεν θα σε αποζημιώσει, ποτέ.

Τρεις ένοικοι σε ένα πανάκριβο συγκρότημα κατοικιών της Νέας Υόρκης. Παντελώς άγνωστοι μεταξύ τους, γίνονται ένα περίεργο τρίο ντετέκτιβ με σκοπό να εξιχνιάσει μια δολοφονία. Για όλα φταίει ένα true crime podcast (της Τίνα Φέι). Η μιλένιαλ Σελένα Γκόμεζ δένει τόσο αρμονικά με τους τιτάνες της κωμωδίας (που συζητούν σοβαρά αν πρέπει να στείλουν μήνυμα ή να πάρουν τηλέφωνο την Γκόμεζ στο δεύτερο επεισόδιο και αποφασίζουν να στείλουν μήνυμα ψάχνοντας τους σωστούς τρόπους να επικοινωνήσουν με την μιλένιαλ στο Google για να μην τους περάσει για ξεπερασμένους, still serving comedy οι Martins) και εκπλήσσει με το κωμικό της ταλέντο. Είναι σαρκαστική και σαρδόνια. Εκσυγχρονίζει τους δυο Μάρτιν με την ερμηνεία της. Ο Τσαρλς, ο Όλιβερ και η Μέιμπλ ξεκινούν ένα podcast βασισμένο σε ένα πραγματικό φόνο στο κτίριο που μένουν). Ο Tim Kono βρίσκεται νεκρός σε μια λίμνη αίματος και οι ύποπτοι είναι όλοι οι ένοικοι. Η Γκόμεζ αν ζούσε στην Ελλάδα θα ήταν φαν της Αγγελικής Νικολούλη. Αγαπά τα true crime stories. Ακούει όλα τα podcasts του είδους.

Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Στιβ Μάρτιν και τον Τζον Χόφμαν (παραγωγό του Grace & Frankie) και στην παραγωγή βρίσκουμε το όνομά του Νταν Φόγκελμαν (πίσω από το This Is Us). Αξιόπιστη απόλαυση. Και ο δεύτερος κύκλος πήρε 100% στο Rotten Tomatoes με την προσθήκη των Κάρα Ντελεβίν, Έιμι Σούμερ, Σίρλεϊ Μακ Λέιν.Το “Only Murders in the Building” είναι υποψήφιο για 17 Emmy και η υποψηφιότητα της Σελένα Γκόμεζ ως εκτελεστική παραγωγός σηματοδοτεί μόλις την τρίτη φορά που μια Λατίνα προτάθηκε μεταξύ των υποψηφίων παραγωγής για κωμικές σειρές στην 74χρονη ιστορία των Emmy.Εννοείται ότι η σειρά πήρε το «πράσινο φως» προκειμένου να επιστρέψει για τον τρίτο κύκλο πριν καν ολοκληρωθεί η προβολή του δεύτερου κύκλου.

Moon Knight

Τι να λέμε το Marvel Cinematic Universe στο Disney+ θα μας φάει τα βράδια με το binge watching. Ο Στίβεν Γκραντ του Όσκαρ Άιζακ είναι ένας ντροπαλός, μοναχικός υπάλληλος καταστήματος δώρων σε μουσείο στο Λονδίνο, μιλάει με προφορά και λατρεύει την αιγυπτιακή ιστορία σε εμμονικό βαθμό.  Έχει κάποια θεματάκια. Μια διαταραχή ύπνου. Ξυπνάει αλυσοδεμένος στο κρεβάτι του, με μια σειρά μέτρων ασφαλείας, ώστε να ξέρει αν έχει κάνει τον υπνοβάτη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μόνο που οι νυχτερινές του περιπέτειες είναι λίγο πιο γεμάτες δράση από όσο περίμενε ο ήρωας μας. Στα κόμικ, αυτός ο χαρακτήρας δεν μας παρουσιάζεται ποτέ ως Στίβεν Γκραντ, και όταν είναι, είναι πολύ διαφορετικός άνθρωπος. Οι κύριες προσωπικότητες του Moon Knight στα κόμικς περιλαμβάνουν τον Spector, τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Στίβεν Γκραντ (η εκδοχή του Στίβεν  της σειράς είναι σαφώς λίγο διαφορετική) και τον οδηγό ταξί Τζέικ Λόκλεϊ. Στα κόμικς, οι διάφορες προσωπικότητες του Moon Knight συχνά συνομιλούν μεταξύ τους.

Τι θα λατρέψετε; Τη σκηνή που το “Wake Me Up Before You Go-Go” του Wham! παίζει καθώς ο Στίβεν κλέβει ένα φορτηγό με γλυκά  για να ξεφύγει από τους ακόλουθους αυτής της αίρεσης και θυμίζει 007 καταδίωξη.Η πρώτη σεζόν έξι επεισοδίων της σειράς  χρησιμεύει ως η ιστορία καταγωγής του ομώνυμου ήρωα πριν από το αναπόφευκτο άλμα του στη μεγάλη οθόνη.

The Mandalorian

Το διαστημικό franchise της καρδιάς μας. O Din Djarin αναζητά τους Mandalorians της φυλής του για να τον βοηθήσουν να σώσει τον Grogu. Δεν είναι μια εύκολη αναζήτηση καθώς συναντά όλα τα τέρατα/ διαγαλαξιακή πανίδα. Και τα εξοντώνει. Απολαυστικές στιγμές. This Is The Way. Tο «The Mandalorian» διαδραματίζεται μετά την πτώση της Αυτοκρατορίας και πριν από την εμφάνιση του Πρώτου Τάγματος. Ακολουθούμε τα μαρτύρια ενός μοναχικού οπλοφόρου στα εξωτερικά όρια του γαλαξία, μακριά από την εξουσία της Αυτοκρατορίας.

Η δεύτερη σεζόν της σειράς του Disney+ ήταν σχεδόν σαν αρχαία τραγωδία. Τα ορφανά περνούν άπειρες κακουχίες, σώζουν τις φυλές του Γαλαξία και αποκτούν ευαισθησίες και τη Δύναμη. Ο Mando είναι ο ρομαντικός καουμπόης της sci-fi Άγριας Δύσης του σύμπαντος του Λούκας. Η saga αυτής της σειράς είναι εθιστική. Επίσης, με το που πάταγες play ξεχνούσες όχι απλά τι χρονιά έχουμε αλλά και σε ποιον πλανήτη ζεις.

Γιατί είναι σημαντική σειρά το Mandalorian; Γιατί κατάφερε να επεκτείνει το μέλλον του Star Wars. Ο αγαπημένος μας κυνηγός επικυρηγμένων έχει μια αποστολή. Να επιστρέψει το Παιδί στους Jedi. Φυσικά και οι γνώριμοι χαρακτήρες θα κάνουν επανεμφάνιση στη σεζόν αλλά ΚΥΡΙΩΣ θα προστεθούν και νέοι. Είδαμε τους Greef Karga και Moff Gideon και γνωρίσαμε την Frog Lady ( τι επεισόδιο ήταν αυτό) και φυσικά πανηγυρίσαμε την επιστροφή των Ahsoka Tano και Boba Fett. Το ταξίδι του Din και του Grogu ήταν μια Οδύσσεια Γαλαξιακή. Ήταν και ένα παζλ που συμπληρώνει την πρώτη σεζόν. Και φυσικά μια σειρά που δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τους φανς. Κι αυτό είναι σημαντικό. Yπήρχαν όλοι εκείνοι οι χαρακτήρες που είχε ανάγκη το saga. Φυσικά και ο δεσμός μεταξύ του Mandalorian και του Baby Yoda δεν μπορεί να σπάσει εύκολα, ήταν μια σχέση πατέρα- γιου. Τόσο σημαντική σε κάθε Star Wars που σέβεται τον φαν του.

Loki

O Θεός της Αταξίας του Disney+  είναι μια καταπληκτική σειρά για τους φαν των ταινιών της Marvel. Ο Λόκι συλλαμβάνεται από την Αρχή Χρονικής Διακύμανσης (The Time Variance Authority) για τη δημιουργία διακλαδισμένου χρονοδιαγράμματος και μεταφέρεται στα κεντρικά γραφεία τους. Και μέσω της γνωριμίας του με την Σιλβί αρχίζει να αποδέχεται τα συναισθήματά του και να προσπαθήσει να γίνει λίγο καλύτερος με τη διαχείρισή τους. Κι επιτέλους μπορεί να αγαπήσει κάποιον. Ο 40χρονος Τομ Χίντλστον παίζει εκπληκτικά. Τον λατρεύεις γιατί σου δείχνει ότι ο αλαζόνας νάρκισσος του το 2012 μπορεί και εξελίσσεται στον εξανθρωπισμένο ήρωα του 2021. Για τους μυημένους: Ο Μικρός Λόκι είναι ο καλύτερος Λόκι του σύμπαντος.

Coco

Είμαι ορκισμένη οπαδός της Pixar. Οι ταινίες της θα έπρεπε να προβάλλονται σε σχολεία για να μάθουν τα παιδιά τι σημαίνει ενσυναίσθηση (όλα τα Toy Story), κατάθλιψη  (Inside Out), πώς εξαφανίστηκε η εργατική τάξη της Αμερικής (Cars), την ανάγκη των ανθρώπων να αγαπηθούν (Up, Wall -E). Πάντα τα animation της Pixar είχαν μια αναφορά στο θάνατο, είχαν μια μελαγχολική νότα. Ωστόσο ποτέ καμία ταινία δεν μπήκε στον κόσμο των νεκρών τόσο πολύχρωμα που μας γέμισε με το αίσθημα της χαράς της ζωής όσο το “Coco”.

Κρουέλα 

Όταν η Έμα Στόουν είναι κακιά, είναι η καλύτερη. Σε αυτήν την αφήγηση, η Cruella de Vil δεν έχει γίνει ακόμα λαθροκυνηγός. Αντ ‘αυτού, τη συναντάμε ως ορφανό με την ονομασία Estella του οποίου η αναρρίχηση στην κορυφή της βρετανικής βιομηχανίας μόδας – που κυβερνά μια ψυχοπαθής σχεδιάστρια με την επωνυμία Βαρόνη (Emma Thompson) – θα απαιτήσει τη βύθισή της σε ένα σκοτεινό alter ego με το όνομά Κρουέλα . Αυτή όμως η ταινία μοιάζει με editorial αγγλικής Vogue ή βιντεοκλίπ ρόκερ με λεφτά θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη έκπληξη του καλοκαιριού. Τολμηρό, σκοτεινό, υπέροχα αντι-Ντίσνεϋ. Αν σας αρέσουν τα υπέρτατα ρούχα της Vivienne Westwood και του Alexander McQueen, τότε η  Cruella με τον πανκ αέρα είναι η αντιηρωίδα που ψάχνατε.

The Beatles: Get Back

Είναι οι Beatles όπως κανείς δεν θα τους έβλεπε ή δεν θα τους άκουγε ποτέ ξανά – η τελευταία τους ζωντανή συναυλία ως μπάντα, στις 30 Ιανουαρίου 1969. Είναι επίσης οι Beatles, όπως κανείς μας, 52 χρόνια μετά, δεν τους έχει δει ποτέ. Το αδημοσίευτο υλικό διάρκειας περίπου 43 λεπτών από το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Peter Jackson, The Beatles: Get Back δείχνει τη συναυλία στην οροφή του κτηρίου στην Savile Row 3, έδρα του συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένων εμβληματικών παραστάσεων που θα εμφανίζονταν στο τελευταίο τους άλμπουμ, Let It Be. Το αρχικό υλικό, που τραβήχτηκε από τουλάχιστον εννέα διαφορετικές κάμερες, έχει καθαριστεί σε εκπληκτική ευκρίνεια, λεπτομέρεια και χρώμα, είναι ένα εντυπωσιακό ντοκουμέντο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.disneyplus.com