Όλοι έχουν μια λίστα με ταινίες που όλο λέμε να δούμε και τελικά δεν βλέπουμε. Και η λίστα μεγαλώνει και μεγαλώνει. Γιατί πού να τις ψάξεις; Κοίτα εύκολο που είναι το Netflix με τις -πολλές φορές μέτριες- επιλογές του.

Το ERTflix το κάνει εύκολο και στις επερχόμενες πρεμιέρες του, περιλαμβάνονται και πέντε από τις ταινίες που είναι σε πολλές από τις to-watch λίστες που λέγαμε.

Η Θάλασσα Μέσα Μου

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του Ραμόν Σαμπέδρο, που πάλεψε επί 28 χρόνια για να κερδίσει το δικαίωμά του στην ευθανασία. Η ιστορία του παρουσιάζεται μέσα από τις σχέσεις του καθηλωμένου Ραμόν με δύο γυναίκες, την Τζούλια και τη Ρόζα. Μέσα από την αγάπη του, εκείνες εμπνέονται και καταφέρνουν πράγματα που μέχρι πρότινος θεωρούσαν ακατόρθωτα. Δεν θυμάσαι γιατί μπήκε στη λίστα σου; Γιατί βραβεύτηκε με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2005. 

Πρωταγωνιστούν: Χαβιέρ Μπαρδέμ, Μπελέν Ρουέντα, Λόλα Ντουένιας
Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Αμενάμπαρ 

Παρίσι, Τέξας

Το θρυλικό road movie του Βιμ Βέντερς που άφησε εποχή, φέρνει το απόλυτο υπαρξιακό παιχνίδι της μνήμης και του έρωτα. Βασισμένο στο σενάριο του τιμημένου με Πούλιτζερ, Σαμ Σέπαρντ, αποτελεί ένα από τα κλασικά αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Το πολυβραβευμένο «Παρίσι, Τέξας» αφηγείται την ιστορία του Τράβις, ενός άνδρα που περιπλανιέται από το Μεξικό προς το Τέξας, μέσα στην ανυπόφορη ζέστη του εθνικού πάρκου Big Bend. Ο Τράβις δεν μιλάει καθόλου, ενώ όλα δείχνουν ότι έχει χάσει και σε μεγάλο βαθμό τη μνήμη του. Αυτό το οποίο τον καθοδηγεί είναι η ακατανίκητη επιθυμία του να ξαναβρεί την οικογένειά του: τη νεαρή γυναίκα του Τζέιν, της οποίας τη ζωή θεωρεί ότι έχει θέσει σε κίνδυνο, λόγω της παθολογικής του ζήλιας, και τον επτάχρονο γιο του, Χάντερ.

Πρωταγωνιστούν: Χάρι Ντιν Στάντον, Ναστάζια Κίνσκι, Ντιν Στόκγουελ
Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς

Η ολοκαίνουργια Καινή Διαθήκη

Ο Θεός υπάρχει και ζει στις Βρυξέλες! Κυνικός και αυταρχικός, διασκεδάζει σκαρώνοντας φάρσες και καταστροφές και είναι αντιπαθής ακόμα και στην ίδια του την οικογένεια. Η κόρη του πλήττει αφόρητα στο διαμέρισμά τους και μια μέρα επαναστατεί ενάντια στον πατέρα της… Χακάρει τον υπολογιστή του και διαρρέει σε όλον τον κόσμο την ημερομηνία που πρόκειται να πεθάνει ο καθένας!

Πρωταγωνιστούν: Μπενουά Πελβούρντ, Γιολάντα Μορό, Κατρίν Ντενέβ
Σκηνοθεσία: Τζέικο βαν Ντόρμαελ

Τα φτερά του έρωτα

https://www.youtube.com/watch?v=hAzzR2Uklok

Ναι,  Βιμ Βέντερς ξανά. Για τον έρωτα, την επιθυμία και την αθωότητα, για τη ζωή που ονειρευόμαστε και τη ζωή που ζούμε. Φύλακες-άγγελοι περιπλανιούνται στο Βερολίνο αόρατοι, ακούν τις σκέψεις των θνητών και προσπαθούν να τους παρηγορήσουν. Ένας από αυτούς, ο Ντάμιελ, ερωτεύεται μια όμορφη ακροβάτισσα και αποφασίζει να εκπέσει και να γίνει θνητός, για να ζήσουν μαζί.

Πρωταγωνιστούν: Μπρούνο Γκανζ, Σολβέιγ Ντομαρτέν, Ότο Σάντερ, Κερτ Μπουά, Πίτερ Φολκ
Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς

Ένας χωρισμός

Μια νύχτα στο σινεμά, ο Πιερ επιχειρεί να πιάσει το χέρι της Άννας. Αυτή ενοχλείται και τον διώχνει. Eκείνη αρχίζει η ιστορία διάλυσης της σχέσης ενός ζευγαριού. Ο Πιερ και η Άννα ζουν στο Παρίσι με τον δύο ετών γιο τους, Λουί. Μετά τη νύχτα στο σινεμά είναι ξεκάθαρο ότι η Άννα έχει αλλάξει και το μικρό κενό ανάμεσά τους μεγαλώνει.

Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ντανιέλ Οτέιγ, Ζερόμ Ντεσάν
Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Βίνσεντ