Ας κάνουμε όλοι πρόποση με τα ασημένια κύπελλα μας στο The Ultimatum του Netflix, το ριάλιτι που αγαπά τον οτινανισμό όσο εμείς να πληρώνουμε μια πλατφόρμα που δεν μας δίνει τίποτα της προκοπής. Κι αφού πατήσαμε πλέι, χάσαμε κάπου στη συνέχεια τον αυτοσεβασμό μας και την αισθητική μας, και το είδαμε μέχρι το τελευταίο επεισόδιο. Έξι ζευγάρια πρέπει να αποφασίσουν, σε διάστημα δύο μηνών, αν θέλουν να αρραβωνιαστούν ή να χωρίσουν.

Είναι μια εκπομπή για ζευγάρια που δεν έχουν καν συμπληρώσει ένα εύλογο διάστημα ως ζευγάρι, περίπου στην ηλικία των 24-25 και δίνουν τελεσίγραφα για γάμους και παντρειές. Σε μερικές περιπτώσεις δεν συμπαθιούνται καν μεταξύ τους. Θα μου πεις, τι πιο σύνηθες.

Το θεώρησαν κάποιου είδους τεστ, δοκιμασία κτλ. Δεν πάνε καλά οι Αμερικανοί. Γνωστό. Σε φάση τα ζευγάρια κάνουν κάτι σαν swingers party κι ανταλλάζουν για τρεις εβδομάδες συντρόφους για να δουν αν αξίζει να παντρευτούν. Θα έπρεπε να είχαμε ήδη πατήσει exit. Αλλά, κάτι η ζέστη, κάτι που κάνουμε οικονομία μπας και πάμε διακοπές και δεν βγαίνουμε κάθε βράδυ και δεν εγκαταλείψαμε την αποστολή αυτή.

Κάποιος θα έπρεπε να μάθει στα εικοσάχρονα ότι η απόγνωση δεν είναι σέξι. Εμείς, που το μάθαμε εμπειρικά πχ. Ο σύντροφος που δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για το γάμο έχει τους λόγους του: Δεν είναι έτοιμος. Δεν είναι σίγουροι αν έχουν βρει τον έρωτα της ζωής τους. Μόνο ένας από αυτούς θέλει παιδιά. Κι έτσι συμβαίνει το εξής παράλογο, με τη συγκατάθεση του κάθε διαγωνιζόμενου, το Ultimatum κάνει κάθε ζευγάρι να προσποιείται ότι χωρίζει και μετά κάνει κάθε διαγωνιζόμενο να συνάψει έναν «δοκιμαστικό γάμο» τριών εβδομάδων με έναν άλλο «νέο single» διαγωνιζόμενο. Με τις κάμερες να καταγράφουν κάθε twerking. Η ανατροπή; Αυτά τα μίνι ραντεβού πραγματοποιούνται σε ομαδικό περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να δουν απευθείας τον σύντροφό τους να δημιουργεί άλλες σχέσεις  και να μοιράζεται προσωπικές λεπτομέρειες σχετικά με την αρχική τους σχέση. Δεν μπορώ να φανταστώ το αντίστοιχο ελληνικό.

Θέλεις να βρεις τα Instagram τους και να τους στείλεις dm, γιατί; Γιατί παιδί μου πήρες μέρος σε αυτό το χάλι το μαύρο; Σε πληρώνουν; Αυτοί οι εικοσάχρονοι συναντούν τους πραγματικούς φίλους και τις οικογένειες των fake συντρόφων τους και έχουν εκτενείς συζητήσεις που αναζητούν την ψυχή τους για το πώς ακριβώς θα είναι αν ζευγαρώσουν πραγματικά ο γάμος τους. Πιστεύω ότι θα ήταν πιο αξιοπρεπές να ανοίξουν ένα Only Fans λογαριασμό από το να γνωρίζουν κάθε τρεις βδομάδες ψεύτικα πεθερικά και να συζητάνε πόσα παιδιά θέλουν (μια είπε πέντε). Ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να κάθεται αμήχανα στο τραπέζι και να ελπίζει ότι θα επιλεγεί από κάποιον άλλο. Όλα τα νεοσύστατα ζευγάρια μετακομίζουν μαζί στην ίδια πολυκατοικία.

Το κακό με το Ultimatum είναι ότι παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά. Δεν καταλαβαίνει ότι είναι σκουπίδι. Μέχρι και οι παρουσιαστές του ριάλιτι αντιμετωπίζουν τους παίκτες ως συναισθηματικά υγιή άτομα. Ενώ, οκ, κάνει μπαμ ότι κάτι πάει λάθος. It’s not me, it’s you που λένε και στο χωριό.Η εκπομπή γυρίστηκε στο Ώστιν, από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2021. Το μπάνιο ήταν το μόνο μέρος στα διαμερίσματα χωρίς κάμερες. Οι ερωτήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων κάστινγκ περιλάμβαναν πράγματα όπως: Για τι είδους πράγματα τσακώνεστε; Ποια είναι τα όριά σας; Τι είδους άτομα σε ελκύουν;

Το δημοφιλές σόου του Netflix (πήγε δεκάδα στην Αμερική μόλις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας) , The Ultimatum θα επιστρέψει για δεύτερη σεζόν. Η σειρά θα περιλαμβάνει queer ζευγάρια. Δεν ξέρω ακόμη πώς αισθάνομαι με αυτή την είδηση.Τι δεν έβγαλε κανένα νόημα; Η αποστροφή της Madlyn για τον Colby έγινε αισθητή από τα μέλη του κοινού και προκάλεσε ένα σωρό tweets και ακόμη και άρθρα με τίτλους όπως ” Madlyn Riley Ballatori Hates Boyfriend Colby Kissinger”. Αλλά το προτελευταίο επεισόδιο απέδειξε ότι η γραμμή μεταξύ αγάπης και μίσους είναι πραγματικά πολύ λεπτή, καθώς η Madlyn πέρασε από το χωρισμό με τον Colby στον αρραβώνα και τον γάμο με τον Colby σε διάστημα 24 ωρών. Στο τελευταίο επεισόδιο ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. ΔΕΝ ΞΕΡΩ.