Η ψηφιακή τέχνη που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη είναι πλέον ένα ευρέως διαδεδομένο και μοντέρνο φαινόμενο, και όσο οι άνθρωποι την αποδέχονται και ασχολούνται μαζί της, τόσο αυτή η τεχνολογία αυτή αναπτύσσεται και μας προσφέρει σπουδαία έργα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, βλέπουμε μερικούς διάσημους πίνακες και γλυπτά να έρχονται στη ζωή, με την Al να κάνει για ακόμα μια φορά το θαύμα της. Φυσικά και υπάρχει η Μόνα Λίζα στη λίστα, διαφορετικά δεν θα είχε καμία ουσία αυτό το κείμενο.

Τα περισσότερα γνωστά έργα που βασίζονται οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω, απεικονίζουν τις ιστορικές προσωπικότητες ως ημίθεους, αψεγάδιαστους και ιδιοφυΐες Ήταν όμως έτσι ή απλά οι φωτοσοπάδες της τότε εποχής έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους; H αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και για το λόγο αυτό, η Hidreley Diao έψαξε και βρήκε πώς θα έμοιαζαν οι σημαντικές προσωπικότητες του παρελθόντος σήμερα, τώρα που πατάμε γερά στο 2022.

Και αφού την αγαπάτε τόσο πολύ, ας ξεκινήσουμε με εκείνη. Η Μόνα Λίζα, γνωστή και ως La Gioconda ή Mona Lisa del Giocondo (ναι, τα σοκολατάκια) είναι το πιο γνωστό έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, του ανθρώπου που έκανε «παπάδες» την εποχή τς Αναγέννησης. Στη σύγκριση που έγινε, καταλαβαίνουμε όλοι ότι το μυστήριο ύφος της Μόνα έκανε φτερά και πως εύκολα θα την συναντούσαμε σε κάποιο καφέ να διαβάζει ήρεμη το βιβλίο της.

Μόνα Λίζα

Μιχαήλ Άγγελος

Η Γέννηση της Αφροδίτης

Ηρακλής (ψέματα μας έλεγαν τόσα χρόνια στο Star)

Ηρόδοτος

Η πραγματική Ποκαχόντας

Μαρί Κιουρί

Αφροδίτη

Διαβάστε ακόμα στο Provocateur:

5 Τραγούδια που καταστράφηκαν για πάντα λόγω τεχνολογίας

Τα σκίτσα της Αφροδίτης προάγουν γυναικεία ενδυνάμωση και ψυχική υγεία την ίδια στιγμή

Ο καλλιτέχνης που είχε προβλέψει τα φίλτρα του Instagram το 1970