«Περνούν τα χρόνια, περνούν κι οι φίλοι». Μαζί με τα χρόνια και τους φίλους, όμως, εξαφανίζονται και μερικά αντικείμενα από το σπίτι μας που κάποτε όχι μόνο μας κρατούσαν συντροφιά, αλλά ήταν και πολύτιμα. Και ακριβά φυσικά. Μην χρησιμοποιήσετε το μαντηλάκι σας ακόμα, κρατήστε το για μετά.

Πλέον, όσο καλά και να κοιτάξουμε κάτω από το κρεβάτι, στην ντουλάπα πίσω από τα παλτό και φυσικά την αποθήκη, δεν θα τα βρούμε. Δεν θα τα βρούμε γιατί είτε εμείς είτε οι γονείς μας πήραν τη δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση να προχωρήσουμε παρακάτω. Αυτός είναι και ο πρώτος μεγάλος (υλικός) χωρισμός που βιώνουμε ως παιδιά και ίσως γι΄αυτό μας πιάνει μια ασήκωτη νοσταλγία μόλις τα αντικρίζουμε τυχαία σε φωτογραφίες. Ναι, ετοιμαζόμαστε για ένα ταξίδι πίσω στη δεκαετία του 1990.

Γιατί, όπως και να το κάνουμε, τα αντικείμενα που θα δείτε παρακάτω μόνο σε φωτογραφίες τα βλέπετε πια. Άντε και σε κάποιο μαγαζί με αντίκες. Μπορεί να μην είναι τόσο άχρηστα, αλλά η χρησιμότητά τους πλέον έχει πέσει, ας πούμε, στο 20% (είμαστε ευγενικοί). Πάντως, κάθε φορά που βλέπουμε, για παράδειγμα, μία βιντεοκασέτα γεμίζουμε με χαρά, ίσως γιατί βυθιζόμαστε ξανά στην ασφάλεια του παρελθόντος, τότε που βάζαμε Lion King και όλα έμοιαζαν καλύτερα. 

Ακολουθούν τα 7 αντικείμενα που κάποτε ήταν (όχι όλα) σημαντικά και που σημάδεψαν την παιδική μας ηλικία. Κουράγιο, θα περάσει.

Tηλεόραση που ζύγιζε 800 κιλά

Θήκη για cd. Ο DJ Valentino δεν την χρειάστηκε ποτέ

Τα αθάνατα ηχεία του υπολογιστή

Κασέτα; Τι εννοείτε «κασέτα»;

Πάμε πάλι. Τι εννοείτε θήκη για «βιντεοκασέτα»;

Μόνο στο Stranger Things θα τα δείτε αυτά

Ελάτε τώρα…