Πραγματικά τι σκεφτόμουν; Δεν έχω ιδέα τι άτομο πήρε όλες αυτές τις αποφάσεις τα τελευταία δύο χρόνια, σίγουρα δεν ήμουν εγώ, πιστεύω (έχω δει και το Poltergeist) ότι με κυρίευσε κάποιο φάντασμα, που πιθανότατα πέθανε βλέποντας Masterchef γιατί πήρα πολλά βιβλία συνταγών. Που σκονίζονται. Αδιάβαστα.

Πιστεύω ότι φταίει το γεγονός της τηλεργασίας για όλα τα δεινά μου. Καταλαβαίνω τους μιλένιαλ που πιστεύουν ότι αρκεί ένα laptop κι ένας καφές (που παραγγείλανε) για να δουλέψεις. Ποιον κοροϊδεύω;  Εννοείται ότι προσποιούμαι ότι τους καταλαβαίνω. Η τηλεργασία ήταν η αιτία όλων των λάθων αποφάσεων που πήρα μέσα στην πανδημία.

Επαναξιολογήσαμε όλη μας τη ζωή επειδή κλειστήκαμε στα σπίτια μας. Λάθος. Μεγάλο λάθος. Οκ, όσοι χωρίσατε είστε σίγουροι ότι δεν το μετανιώσατε; Και πραγματικά δεν ξέρω τι θα κάνετε με όλα τα φυτά και τα κατοικίδια που υιοθετήσατε, μέχρι και αξολότλ πήρατε. Εντάξει, κανείς δεν μετάνιωσε που πήρε σκύλο. Και όλα αυτά τα χόμπι με την κεραμική που έχετε γεμίσει βάζα και πατούσες τα σπίτια σας, δεν είμαι σίγουρη αν τα συνεχίζετε ακόμη.

Ξέρω πάρα πολλούς που πέρασαν την καραντίνα μακριά από την Αθήνα, κοντά στις μαμάδες τους στα χωριά τους. Με zanax είναι σήμερα. Οι περισσότεροι. Ξέρω πάρα πολλούς που η πανδημία τους έκανε συγκάτοικους. Και πήγε καλά. Πάρα πολλοί φίλοι μου έφτιαχναν ψωμί. Και πάχυναν. Τώρα έκοψαν τους υδατάνθρακες. Κάποιοι πήραν διαζύγιο και κάποιοι έκαναν παιδί.  Τι έκανα στη διάρκεια των lockdowns και τώρα αναρωτιέμαι «γιατί»;

Μετακόμισα

Δεν μετακόμισα απλά από τη πιο ωραία γειτονιά του κόσμου *(Νεάπολη Εξαρχείων) στην Καισαριανή αλλά συγκατοίκησα κιόλας. Άφησα μια γειτονιά που ήξερα τους πάντες και πήγαινα παντού με τα πόδια για μια άλλη που ακόμη νιώθω ξένη. Με θυμάμαι να λέω «με κούρασε το κέντρο». Εμένα που πήγαινα θερινό μόνο Εκράν, Παναθήναια, Ριβιέρα και είχα το τραπεζάκι μου κάθε Τρίτη στη Βαλτετσίου. Βασικά, μόνο στη Βαλτετσίου έβγαινα, άντε και στην Ασκληπιού. Θα μου πεις ανέβηκαν τα ενοίκια, δίκιο έχεις. Η μετακόμιση πάντως είναι ένας άθλος. Και κάθε ρούχο, έπιπλο και βιβλίο που έδωσα ή πέταξα θα το θυμάμαι για πάντα.

Πήρα όργανα γυμναστικής

Ένα ελλειπτικό, λάστιχα, βαράκια, μπάλες πιλάτες, μπάρα, κάτι app πλήρωσα, κάτι yoga στρώματα, σχοινάκι, ένα πράγμα που κάθεσαι πάνω και προσπαθείς να κρατήσεις ισορροπία, μια ρόδα που την σέρνεις για να κάνεις κοιλιακούς. Και δεν έχω χώρο στο πατάρι για άλλα πράγματα. Είχα πει ότι θα ξυπνάω και θα τρέχω και θα κάνω κάθε μέρα πρόγραμμα γυμναστικής στο σπίτι. Δεν ξέρω πώς το σκέφτηκα αυτό για μένα;

Πήρα ταψάκια για τάρτες και για να κάνω σχήματα σε κουλουράκια

Και βιβλία μαγειρικής. Και έκανα tiktok συνταγές. Και είχα ταΐσει banana bread όλη τη γειτονιά. Έχω κάτι περίεργα μπαχαρικά που πλέον δεν θυμάμαι τι είναι. Είχαμε πάθει νεύρωση όλη η παρέα μου, μαζευόμασταν στα σπίτια και τρώγαμε και σχολιάζαμε τα τυριά και τα ψωμιά. Ευτυχώς, μας πέρασε. Παραλίγο να δηλώσουμε συμμετοχή στο Masterchef.

Έβλεπα ριάλιτι στο Netflix

Μιλάμε για βρωμιά. Είχα εθιστεί στην κατινιά. Παλιός Ανδρεάς Μικρούτσικος και βγάλε. Κάποιες πουλούσαν κάτι βίλες, κάτι Ισπανοί είχαν μαζευτεί σε μια βίλα και τα φτιάχνανε μεταξύ τους. Στα καλά νέα ξέχασα τι είδα. Στα κακά ο αλγόριθμος που βγάζει ακόμη τα πέντε πρώτα ραντεβού μιας τύπισσας που ψάχνει την αληθινή αγάπη στην Βραζιλία. Βέβαια, χίλιες φορές τα ριάλιτι παρά να παρακολουθείς τα ελληνικά social media με κάθε συνωμοσιολόγο που βρήκε αφορμή να μας κάνει κήρυγμα.

Εθίστηκα στα podcasts

Έχω ακούσει άπειρα, ελληνικά κι αμερικανικά. Εννοείται οι Αμερικανοί το κάνουν καλύτερα. Τα ελληνικά είναι lame, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Που περνάς καλά. Με τον Archaeostoryteller περνάς περίφημα.

Πήρα άπειρες πιτζάμες και φόρμες

Παίζω σε κάποιο sitcom κολεγγιακό στο μυαλό μου. Δεν εξηγείται. Και παντόφλες. Με ζωάκια. Είμαι κρίντζ. Άλλοι την έβγαλαν με κολάν και ένα σκισμένο φούτερ από το Λύκειο κι εγώ έκανα ολόκληρη κολεξιόν με πιτζαμάκια.

Γέμισα το σπίτι με καδράκια

Μπορείς να το μπερδέψεις και με διάδρομο του IKEA. Αυτά παθαίνεις όταν δεν έχεις ζωή και βλέπεις ριάλιτι με interior design στο Netflix, αγοράζεις άχρηστα πράγματα που έχει η μισή Αθήνα στο σπίτι σου και γίνεσαι πιο generic από το Pinterest.

Έκανα βιντεοκλήσεις

Φυσικά και ντρέπομαι. Στέλνω ακόμη ηχητικά.

Πήρα φυτά

Προσπαθώ να τα κρατήσω ζωντανά μέσα στον καύσωνα και αναρωτιέμαι ποιος θα τα προσέχει όταν πάω διακοπές.