Νοσταλγός του ροκ εντ ρολ Χίτλερ και φασίστας δήλωσε ότι είναι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, πατέρας του Θάνου και πραγματικά, δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε. Αν αυτοί τη στιγμή βρισκόμασταν σε κάποια γειτονιά της επαρχίας και οι δημοσιογράφοι ζητούσαν την άποψή μας και τι ακριβώς συνέβη, θα τους λέγαμε γεμάτοι θλίψη ότι «ήταν καλό παιδί, ήσυχο και δεν είχε δώσει δικαιώματα». Επίσης, με το χέρι στο στόμα από την ταραχή θα υποστηρίζαμε ότι «όλη του τη ζωή ήταν ήρεμος, τον αγαπούσαν όλοι και βοηθούσε τους γύρω του». Ναι, εκεί φτάσαμε. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι τα λόγια αυτά βγήκαν από το στόμα του. Μοντάζ θα είναι, δεν εξηγείται διαφορετικά.

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως για να καταλάβετε και εσείς τι ακριβώς συνέβη. Κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής (ναι, παιδιά, δεν έχουμε τελειώσει μαζί τους), όπου εξετάζεται ανάμεσα σε άλλο το αίτημα αποφυλάκισης του Γιάννη Λαγού (αρνητική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου), ο Κωνσταντίνος Πλέυρης είπε τα εξής: «Εδιώχθησαν μόνο για τα φρονήματά τους. Εγώ είμαι και ναζί και φασίστας. Υπάρχει νόμος να το απαγορεύει; Εξυβρίστηκε ως φασίστας και για μένα δεν είναι ύβρις. Όσο περισσότερο βλέπω τους δημοκράτες τόσο γίνομαι περισσότερο φασίστας. Με την αίτηση αναστολής ζητάμε και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης γιατί δεν δικάζονται ιδέες. Κομμουνιστές και μπολσεβίκοι διαδήλωσαν απ’ έξω». Να τους προσέχετε τους κομμουνιστέ(ς), θα σας πάρουν τα σπίτια και είναι άθεοι, τρομάρα τους.

Να πούμε σε αυτό το σημείο κάτι σημαντικό. Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης δεν πήγε σαν απλώς θαυμαστής του Γιάννη Λαγού στο δικαστήριο, ο πρώην μπροστάρης του Νίκου Μιχαλολιάκου εκπροσωπείται από αυτόν τον άγιο και προοδευτικό δικηγόρο. Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, ανήκουν στο στενό λόγω της σβάστικας πλαίσιο της επιχειρηματολογίας. Και πάλι όμως, επιμένουμε ότι κάτι έριξαν στο νερό του, ότι πρόκειται για προϊόν μοντάζ, ότι δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο.