Όλα πρέπει να τα περιμένεις σε αυτή τη ζωή, ειδικά αν ζεις στην Ελλάδα. Αυτό που έγινε με την Εστία, όμως, δεν το περιμέναμε και οφείλουμε να το παραδεχθούμε. Η πιο μπούμερ εφημερίδα της χώρας est. 1876, αποφάσισε να παίξει ΛΕΞ στην πρώτη σελίδα 2 μέρες μετά το live καθώς προκάλεσε ερωτήματα στους ανθρώπους της η τεράστια προσέλευση στη Νέα Σμύρνη. Πώς να το κάνουμε, οι σχεδόν 25.000 θεατές δεν περνούν εύκολα απαρατήρητοι.

Μετά τα πολλά κείμενα που γράφτηκαν για το ιστορικό live, το σχόλιο του Eισβολέα και τα πολλά ανούσια status που διαβάσαμε στο Facebook από τους «ειδικούς», ήρθε και η ώρα της Εστίας να αναρωτηθεί «τι μας διαφεύγει», τι είναι αυτό που η παλιά γενιά δεν μπορεί να δει καθαρά στα μάτια της νέας. Όπως μας ενημερώνει μάλιστα, η νεολαία εδώ και καιρό καλώς ή κακώς βρίσκεται σε προεπαναστατική περίοδο.

Νιώθουμε σαν τους παρουσιαστές που διαβάζουν τις εφημερίδες στις πρωινές εκπομπές. Φοράμε τα γυαλιά μας. Βαθιά ανάσα. Ξεκινάμε:

«Ταπεινωμένοι και πεινασμένοι αποδοκιμάζουν την δημοκρατία» είναι ο τίτλος και προφανώς γίνεται αναφορά σε κομμάτι του ΛΕΞ. Πρέπει να πούμε και έναα μπράβο που μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν έρευνα. Η έρευνα που τους έκανε μεγαλύτερη εντύπωση όμως ήταν αυτή που, όπως διαβάζουμε, έδειξε ότι περισσότερος κόσμος πήγε στην κηδεία του Mad Clip παρά σε αυτή του Μίκη Θεοδωράκη.

Το μίνι κείμενο δεν εστιάζει στον ΛΕΞ, ο ράπερ είναι απλώς η αφορμή για να αναρωτηθεί η εφημερίδα το πού πάει η σημερινή νεολαία καθώς σε αυτό διαβάζουμε επίσης για την «μεγάλη παραίτηση», την άρνηση των νέων να δουλέψουν, ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση οι 17 έως 34 δήλωσε ότι η δημοκρατία δεν είναι το καλύτερο πολίτευμα και ότι η δικτατορία έκανε και καλά.

Το καλύτερο όμως μας το κράτησε για το τέλος. Είστε έτοιμοι; «Η γενιά μας αδυνατεί να καταλάβει τον τρόπο σκέψεως αυτής της γενιάς η οποία χωρίς όνειρα τρέφεται με τον κυνισμό αλλά και με νόμιμες πλέον, με απόφαση της Βουλής, ουσίες που την κάνουν να ξεχνά την πραγματικότητα που βιώνει». Μπουμ!