Υπάρχουν πολλά χαριτωμένα πλασματάκια που ζουν στα βάθη της θάλασσας και μπορούν να σε τρομάξουν με την όψη τους. Nαι, μιλάμε για εκεί όπου το φως του ήλιου δεν φτάνει και επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι, φυσικά και ζουν εκεί. Ευτυχώς δηλαδή, σκέψου να πήγαινες για μια βουτιά στη Λούτσα ή σε κάποια παραλία της Αττικής και από του πουθενά να έρθει δίπλα σου να σε χαζέψει ένα καλαμάρι βαμπίρ. Όχι, όχι, εφιαλτικό σενάριο, δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτόμαστε.

Οι επιστήμονες, πάντως, εξακολουθούν να ανακαλύπτουν νέα είδη στα χαμηλά επίπεδα των μεγάλων ωκεανών. Το βαθύτερο σημείο βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, στην Τάφρο των Μαριανών. Στο πιο deep σημείο του, ο πυθμένας του ωκεανού βρίσκεται πάνω στα 36.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ένα ύψος που ξεπερνά την κορυφή του Έβερεστ συν άλλα 7.000 πόδια. Ωραία, ε; Σκεφτείτε τι ζει εκεί κάτω. 

Μπορεί οι επιστήμονες να μην έχουν ακόμη συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για τα ζωάκια που ζουν σε αυτό το τμήμα του ωκεανού, άλλα ένα είναι σίγουρο: δεν πλησιάζεις για το δικό σου καλό. Δεν πλησιάζεις γιατί μπορεί να συναντήσεις κάτι που δεν θες. Εάν αυτή η λίστα με τα τρομακτικά πλάσματα των ωκεανών δεν σε φοβίζει, τότε εντάξει, ίσως είσαι έτοιμος και έτοιμη να δεις αυτές τις ταινίες. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Εμείς, πάντως, ένα «θέμα» με τη θάλασσα το αποκτήσαμε μετά από αυτές τις φωτογραφίες.

Καλαμάρι βαμπίρ

Το ψάρι-φάντασμα 

Το γνωστό (ίσως και όχι) Eeri Anglerfish

Ξαδερφάκι του Eeri Anglerfish από τον Άρη

Τεράστια οστρακόδερμα για σαγανάκι

Καρχαρίες με μεγάλα, πολύ μεγάλα σαγόνια

To Βlackdragon σου λέει κάτι;