Δύσκολη η κατάσταση. Για όλους. Ίσως για τον Στέφανο Τσιτσιπά και την πλούσια κόμη του να είναι λίγο πιο δύσκολη μετά τη χθεσινή του συμπεριφορά η οποία δεν είχε καμία σχέση με τη λεπτότητα που χαρακτηρίζει το τένις. Όπως σίγουρα θα έχετε διαβάσει, ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε από τον Νικ Κύργιο, αλλά αυτό που απασχολεί την κοινότητα με τις κίτρινες μπάλες και τα λευκά ενδύματα δεν έχει να κάνει με τις αγωνιστικές του επιδόσεις, αλλά με την μη ποιοτική διαχείριση του θυμού του. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος παρεκτρέπεται, ελπίζουμε όμως να είναι η τελευταία καθώς η σκιά του δεύτερου εαυτού του καλύπτει το τεράστιο ταλέντο του.

Γιατί κάναμε αυτή την εισαγωγή σε ένα κείμενο που δίνει έμφαση στις τιμές των ενοικίων; Γιατί προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς οι φοιτητές και όχι μόνο θα βρουν σπίτι όταν αυτά έχουν αυξηθεί μέχρι και 30%. Έχουμε την απάντηση: Όταν ο Tsitsi κερδίσει κάποιο Grand Slam. Άγνωστο πότε θα γίνει αυτό με τέτοια εικόνα, οπότε καλό κουράγιο.

https://t.co/VIz9vf2pNi

Βάλτε ένα ποτήρι νερό (αναγκαία η συχνή ενυδάτωση με αυτές τις θερμοκρασίες) και ελάτε να καταπιούμε μαζί το χάπι της πικρίας και της σκληρής πραγματικότητας. Οι τιμές των ενοικίων έχουν αυξηθεί κατά 25-30% και όπως είναι λογικό, οι περισσότεροι αδυνατούν να πληρώσουν το μίσθωμα, με τους φοιτητές να είναι πάλι αυτοί που θα αναγκαστούν να βρουν κάποια λύση σε λίγο καιρό από τώρα.

Μπορεί εμείς να το παρουσιάζουμε κάπως απλοποιημένα, αλλά το ζήτημα είναι σύνθετο και επειδή είναι σύνθετο, πρέπει κάποιος ειδικός να το εξηγήσει σωστά. Αυτός ο ειδικός είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής, Λευτέρης Ποταμιανός ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

 
«Το 2007 το ποσοστό ιδιοκατοίκησης ήταν στο 84%, αυτή τη στιγμή είναι στο 73, οι 11 μονάδες κάτω σημαίνει πως κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν δικά τους σπίτια αλλά νοικιάζουν. Άρα έχει αυξηθεί πάρα πολύ η ζήτηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ακίνητα και όσα υπάρχουν να είναι με ανεβασμένα ενοίκια» είπε ο κ. Ποταμιάνος.

Για το «σβήσιμο» να σας πούμε ότι ο πρόεδρος υποστήριξε ότι τα μισθώματα δεν έχουν καμία σχέση με αυτά των προηγούμενων χρόνων και συμβούλεψε τους φοιτητές να κάνουν έρευνα αγοράς που πριν απελπιστούν τελείως. Αν δεν βρουν ένα διαμέρισμα της προκοπής, τότε να πάνε στα Harrods, μην τα θέλουν όλα δικά τους.