Η επαναφωτογραφία ή αλλιώς rephotography, είναι η πράξη της επαναλαμβανόμενης φωτογραφίας στον ίδιο χώρο, με ένα χρονικό κενό μεταξύ των δύο λήψεων. Είναι το γνωστό σε όλους «τότε και τώρα» από μια συγκεκριμένης περιοχή ή καταστάσεις που, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, έχουν αλλάξει κατά πολύ με την πάροδο του χρόνου.

Μερικές από αυτές τις εικόνες είναι αρκετά casual όσον αφορά την καλλιτεχνική τους έκφραση αφού συνήθως η λήψη γίνεται από την ίδια οπτική γωνία, αλλά χωρίς το άτομο πίσω από την κάμερα να προσπαθεί να αναδημιουργήσει την ίδια συναισθήματα με το αρχικό κλικ. Όπως και να’χει, προσφέρουν διάφορα συμπεράσματα για το πώς αλλάζει ο κόσμος μας με τα χρόνια, ειδικά με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις.

H καλύτερη διαδικτυακή γωνιά για τέτοιες φωτογραφίες είναι το r/OldPhotosInRealLife και εκεί, βρίσκουμε θαύματα της φύσης, αστικούς οικισμούς και γενικότερα, τα πάντα γύρω από το «πριν και το μετά». Σε κάποιες περιπτώσεις οι αλλαγές είναι θετικές, σε άλλες όχι και τόσο.

Συνεχίστε το scroll down και δείτε τις πιο δημοφιλείς πρόσφατες αναρτήσεις μεταξύ των μελών του και φροντίστε να ελέγξετε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις για να κάνετε μια βουτιά στο παρελθόν, ύστερα να βγείτε από και τέλος να στεγνώσετε στο τώρα που χαρακτηρίζετε από την κλιματική κρίση. Είπαμε, ο κόσμος μας έχει αλλάξει. Πολύ. Αυτές οι φωτογραφίες θα σε πείσουν και με το παραπάνω.

1951 vs 2022

‘Ενα σπίτι, πολλές οικογένειες μετά

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Ποσιτάνο, Ιταλία

Η Πολωνία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η Πολωνία σήμερα

Οι αλλαγές στην Ουκρανία μέσα σε λίγους μήνες

20 χρόνια μετά, μόνο η Αβρίλ Λαβίν έχει μείνει ίδια

Μινάμι-Σανρίκου, Ιαπωνία