Να είναι καλά το «Καλοκαίρι στο Νότο» που για ακόμη μια φορά μας έκανε και γελάσαμε με την υπερπαραγωγή του. Με πρωταγωνίστριες και φέτος τις απίστευτες γυναίκες από την Κρήτη, η γιαγιά Γιαννούλα και η γιαγιά Ροδάνθη φέρνουν την GANGSTA ατμόσφαιρα στα άλλοτε γραφικά, νυν επικίνδυνα σοκάκια της Κρήτης με αφορμή το απόλυτο γλυκό μελιτζάνας και όπως είδαμε, τίποτα δεν μπορεί να τις σταματήσει.

«Όλα μπορούν να συμβούν στην Κρήτη», διαβάζουμε στην περιγραφή του βίντεο «Μελιτζάνα από αλάνα» και μετά την προβολή του, καταλάβαμε το λόγο. Ο Γιώργος Μπαλοθιάρης και η Γωγώ Βερίγου με αφορμή την έναρξη της 19ης σεζόν της Παγκρήτιας ραδιοφωνικής μετάδοσης «Καλοκαίρι Στο Νότο», είχαν αυτή την φανταστική ιδέα και οι σούπερ γιαγιάδες την υλοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο, προσφέροντας άφθονο γέλιο. Μόνο μου, υπάρχουν και κάποιοι που δεν γέλασαν ή υποστηρίζουν μπροστά από τις κάμερες ότι δεν γέλασαν. Ένας από αυτούς είναι και ο Ραζβάν Λουτσέσκου ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του, μετά την αναφορά του στην ΑΕΚ, μίλησε και για το εν λόγω βίντεο. Δεν έχουμε λόγια.

«Είναι ένα περίπλοκο βίντεο, αλλά μία φανταστική ιδέα, νομίζω αυτή η λέξη την περιγράφει καλύτερα. Γιατί φανταστική; Eπειδή γίνεται επίκληση στο συναίσθημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και σωστό. Το βλέπω σαν τρίτος. Το project λοιπόν είχε βάσεις, έπαιξαν με την επικαιρότητα για να πουλήσουν το προϊόν τους. Και θα πουλήσει, δεν αντιλέγω σε αυτό. Ελπίζω και ο Σαββίδης να πουλήσει όμως γιατί δεν υπάρχει το “απεριόριστο μπάτζετ” που ακούγαμε. Περιμένουμε να πουλήσουμε τον Ζαμπά μπας και πάρουμε κάνα παίκτη και τον βάλουμε στην κάμερα να λέει ‘’πάμε ΠΑΟΚ-ΑΡΑ!”. Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε.

Και επειδή βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση πρέπει να κάνω δηλώσεις και να προκαλώ, να αποπροσανατολίζω τον κόσμο, να είμαι και εγώ καλά με τον εαυτό μου. Οπότε για μένα οι viral όπως τις λέτε γιαγιάδες από την Κρήτη δεν είναι αστείες. Έχουν μία μέτρια ικανότητα στην υποκριτική και το βίντεο είναι cringe. Σόρρυ κιόλας, μόνο αλήθειες εδώ. Στην οθόνη μου δεν βλέπω trappers, βλέπω κάτι χάρτινα ομοιώματα. Χάρτινη και η ΑΕΚ, μην το ξεχνάμε αυτό. Μπορεί να βρισκόμαστε στο 2022 αλλά εγώ δεν ξεχνώ, ούτε ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Πάμε ΠΑΟΚ-ΑΡΑ!.

Μελιτζάνα από αλάνα, λένε. Πρωτάθλημα από χαρτί, θα πω εγώ. Μπορώ να το λέω σε κάθε συνέντευξη τύπου, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Λένε επίσης πως “όλα μπορούν να συμβούν στην Κρήτη”. Εγώ λέω ότι όλα μπορούν να συμβούν στην Αθήνα. Ανοίγουν και μπιφ με Snik και Light. Αν ήταν τόσο καλές γιατί δεν πήγαν στα βραβεία MAD; Μπορεί να είναι πιο ταλαντούχες από αυτούς αλλά αυτό δεν τις κάνει αστείες. Βγάζουν και όπλα, αυτά είναι τα πρότυπα που θέλουμε για τα παιδιά μας;».

Κάπου εδώ διακόπτεται η συνέντευξη, ένας κύριος πλησιάζει τον Λουτσέσκου και του λέει κάτι στο αφτί. Η συνέντευξη συνεχίζεται.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα όπλα, μπορεί πάνω στην ένταση της στιγμής κάποιος που οπλοφορεί να βγάλει το όπλο του. Για την Κρήτη μιλάμε άλλωστε, τους ξέρουμε πώς είναι εκεί κάτω. Δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση μια τέτοια εικόνα. Εντύπωση θα έπρεπε να μας κάνει αν κάποιος έμπαινε με όπλο στο γήπεδο».

Η συνέντευξη διακόπτεται ξανά. Ο ίδιος κύριος πλησιάζει τον Λουτσέσκου και του μιλάει χαμηλόφωνα. Η συνέντευξη συνεχίζεται.

«Έχω πάρει δύο νταμπλ στη σειρά, αυτό έχει σημασία, πού κολλάει το όπλο τώρα, γιατί το βάζετε στη συζήτηση; Όχι, όχι, δεν μου άρεσε το βίντεο με τις γιαγιάδες από την Κρήτη, ούτε οι μελιτζάνες. Για μένα είμαι πιο αστείος. Πάμε ΠΑΟΚ-ΑΡΑ!».

*Το κείμενο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας