Ξέρεις τι παίζει με το κάμπινγκ και τους μύθους του; Ό,τι ακριβώς παίζει με όλους τους μύθους: δεν ισχύει για όλους. Ξέρεις ποιο άλλο κλισέ ταιριάζει εδώ; Και αυτό που λέει πως η κόλαση κάποιου είναι ο παράδεισος ενός άλλου. Πιο συγκεκριμένα, οι λίγες σκηνές και η ηρεμία σε ένα camping είναι ακριβώς ό,τι ψάχνεις εσύ ενδεχομένως. Ωστόσο, κάποιος άλλος θεωρεί ιδανική συνθήκη το να μη μπορεί να κάνει τρία βήματα από τη σκηνή του χωρίς να αναγκαστεί να σκάσει ένα χαμόγελο και να πει ένα γεια σε έναν άγνωστο, λόγω πολυσκοσμίας και στριμώγματος.

Αυτός είναι και ο λόγος που διαβάζει κανείς τόσα αντικρουόμενα σχόλια ψάχνοντας για camping στο booking.com, tripadvisor.com και e-camping.gr. Φήμες λένε ότι κοινωνιολογικές μελέτες μπορούν να βρουν τις ρίζες τους σε αυτό το χάος από υπέροχα τιμητικά σχόλια και απόλυτη ξενέρα, στα οποία σκεύη μαγειρικής, σκιές, δέντρα, περιττώματα ποντικιών, αράχνες, χαρτιά υγείας, στρώματα και πρίζες αποτελούν το σκηνικό γύρω από το οποίο χτίζεται η πλοκή. Κυρίως το drama.

Πριν παραδεχτώ πως πέρασα πραγματικά υπέροχα διαβάζοντας σχόλια σε τρεις πλατφόρμες, για τα «καλύτερα ελληνικά κάμπινγκ», να πω κάπου εδώ πως πράγματι αποτελούν κομμάτια του ηχητικού backround, του γενικότερου soundtrack που με ευκολία κάνεις ένα άτυπο shut down όταν είσαι στο κάμπινγκ, επιλέγοντας να επικεντρωθείς σε εκείνο των τζιτζικιών. Στην τελική, είναι 100 φορές καλύτερο από το λογίδριο της κυρίας στη διπλανή σκηνή περί «αδιάφορου προσωπικού, ψυχρού κλίματος και ποδαρίλας».

Τέλος πάντων, σταματάω και λέω πως στα παρακάτω δέκα σχόλια τα -θεωρητικά- καλύτερα κάμπινγκ της Ελλάδας πετσοκόβονται από ξενερωμένους κάμπερς: 

Σίμος – Ελαφόνησος 

Στα σχόλια για το camping στον Σίμο της Ελαφονήσου, βρίσκει κανείς δυο μεγάλες κατηγορίες campers. Τους άνω των 30 που συνδυάζουν το παραδεισένιο τοπίο με την ηρεμία και πονάει η ψυχούλα τους με αυτή τη στρατιά από ξαπλώστρες και σκουπίδια και τους 18-30, που πάνω στο κάμπινγκ για να γκομενίσουν, να αράξουν 24/7 στην παραλία και παρτάρουν (ναι, μερικοί πιστεύουν πως υπάρχει κάτι παρταδιάρικο να κάνουν στην Ελαφόνησο), καταλήγοντας να εκτονώνουν όλη τους την ενέργεια σε φωνές και φασαρία στο κάμπινγκ. Σύμπτωση: αυτές είναι και οι δυο κατηγορίες κάμπερς που συναντάς στο ίδιο το camping. 

Camping “Κούλα” – Πάρος 

Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μέρος στο σύμπαν, για όσους πάνε για κάμπινγκ αλλά δεν την παλεύουν με τη ζέστη, τα έντομα και το ξεβόλεμα σε όποιο τέλος πάντων βαθμό;

Αιγιάλη – Αμοργός

Ο σεκιουριτάς-μπαμπούλας με τον φακό του, μεγάλη αλήθεια. 

Μάκης – Σίφνος

Λάτρεψα αυτό το σχόλιο, γιατί ο τύπος σιχάθηκε την ίδια τη Σίφνο περισσότερο από το κάμπινγκ. 

Camping Αστυπάλαια 

Να τρως “άκυρο” σε οργανωμένο κάμπινγκ, με δική σου σκηνή. Με τα δίκια της τα νεύρα. 

Αρμενιστής – Χαλκιδική 

Αυτό με τη μυρωδιά στον Αρμενιστή, ας έρθει κάποιος υπεύθυνα (εσείς στα σχόλια) να μας το αναλύσει. 

Κουκουναριές – Σκιάθος

Στο μεταξύ, κάμπινγκ στις Κουκουναριές; Μας πιάνει ήδη αγοραφοβία. 

Far Out Camping – Ίος

Τα σχόλια κάτω από τις επιλογές camping στην Ίο είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Σεξισμός, γκομενιλίκια, πάρτι, έξαλλοι boomers. Ευλογημένο χάος!

Camping Χανιά

Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο γέλασα μόνος μου, μπροστά από μια οθόνη με την “αίθηση του να κατρακυλάς στο δωμάτιο”. ΣΟΥΡΕΑΛ. 

Campin Δρέπανος – Ηγουμενίτσα

Αυτό το σχόλιο βρήκε τη θέση του εδώ, για το καλό κομμάτι: “Δεν ήταν ενοχλητικοί στην ώρα της αναχώρησης”. Πώς πετσόκοψες έτσι όλα τα κάμπινγκ βρε μύστη;