“Σε ποιο νησί μπορούμε να πιούμε τζιτζιμπίρα;”, “Ποιος πολιτικός ηγέτης δεν είχε μούσι;”, “Ποια ονομασία οργάνου σημαίνει στα ιταλικά «σιγά, απαλά»;”. Κάτι πάει λάθος, ξεκάθαρα. Επικές γκάφες με λάθος «σωστές απαντήσεις» όπως στην ερώτηση για το ποιο ζώο κυοφορεί περισσότερο. Όχι το άλογο, το λάμα. Και ο σουρεαλισμός κορυφώνεται: “Τι κοινό έχουν η Ελένη Μενεγάκη και η Catherine Zeta-Jones;

https://twitter.com/hashtag/Ekatommyriouxos?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Υπάρχει και συνέχεια, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, σχετικά με τη θέση της Ελλάδας στις χώρες με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή δήλωσε πως η χώρα μας βρίσκεται στη 12η θέση για να προκαλέσει τις αντιδράσεις των χρηστών του Twitter που έσπευσαν να τον διορθώσουν πως η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στην πρώτη δεκάδα και συγκεκριμένα στην 9η θέση. Τι φάση; Ξέρει κάτι που δεν μας έχουν πει; Ακόμη; Βέβαια ο παρουσιαστής κάνει κι αυτοαναφορικές ερωτήσεις, έπαθε «Εγώ, η Λασκαρίνα» (θρυλική παράσταση της Μιμής Ντενίση).

https://twitter.com/hashtag/Ekatommyriouxos?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Το μεγαλύτερο ποσό με το οποίο μπορεί να φύγει ο νικητής είναι τα 100.000 ευρώ. Πληθωρισμός και ύφεση θα μου πεις. Οκ, προχωράμε.

Κάποιες ερωτήσεις δεν χρειάζονται απολυτήριο λυκείου, πτυχίο ή μεταπτυχιακό. Απλά να έχεις περάσει χρόνο σε κομμωτήρια και νυχάδικα διαβάζοντας gossip περιοδικά ή να έχεις παρακολουθήσει πρωινάδικα και εκπομπές του ΣΚΑΙ που πήγαν άπατες. Πχ, αν δεν ξέρεις ποιο επώνυμο ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω Facebook, γιατί τόλμησες να δηλώσεις συμμετοχή;

Χθες το επίπεδο του σουρεαλισμού έπιασε ταβάνι, φυσικά πιστεύουμε ότι μπορούν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Στο Twitter έπεσε επικό τρολάρισμά με την ερώτηση “Πόσα παιδιά απέκτησαν ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και ο Σωτήρης Τσιόδρας συνολικά”. Να κάτι που δεν πιστεύαμε ότι θα έπρεπε να ξέρουμε. Κάναμε λάθος.

Μικρή υπενθύμιση στους υπεύθυνους ερωτήσεων: Wikipedia.