Ο εξαιρετικός φωτογράφος Rankin ξεκίνησε μια έκθεση με εικόνες που έχουν λογοκριθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το νέο του έργο με τίτλο THE UNSEEN παρουσιάζει άδικα λογοκριμένες εικόνες με θέμα το γυναικείο σώμα και- φυσικά- μιλά για τον μισογυνισμό.

Ο Rankin ελπίζει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του για να δημιουργήσει ευαισθητοποίηση σχετικά με την άδικη απαγόρευση και την αφαίρεση περιεχομένου επειδή υπάρχει υποψία γυμνού γυναικείου στήθους.

Το 29,6% του περιεχομένου που σχετίζεται με το γυναικείο σώμα και τις εμπειρίες που σχετίζονται με τον σεξισμό/μισογυνισμό καταργούνται. Ο Rankin πιστεύει ότι «Η λογοκρισία είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την πρόληψη των ψεύτικων ειδήσεων, την προστασία των παιδιών και πολλά άλλα. Αλλά συχνά χρησιμοποιείται ακούσια για να φιμώσει τις περιθωριοποιημένες φωνές.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by rankin (@rankinarchive)

Το THE UNSEEN είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε έχει αντιμετωπίσει κατάργηση περιεχομένου, αφαίρεση λογαριασμού, προώθηση/απαγόρευση διαφημίσεων ή shadow ban. Το έργο σκοπεύει να δημιουργήσει μια θετική συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα, να προκαλέσει αλλαγή στις στάσεις και στις εργασιακές πρακτικές.

Το έργο έχει προκαλέσει απίστευτο ενδιαφέρον, ακόμη και στα αρχικά του στάδια, με εκατοντάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο να μοιράζονται τις ιστορίες τους και να συμμετέχουν στη συζήτηση.

Το έργο έχει προκαλέσει απίστευτο ενδιαφέρον, ακόμη και στα αρχικά του στάδια, με εκατοντάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο να μοιράζονται τις ιστορίες τους και να συμμετέχουν στη συζήτηση.

Μεταξύ των μελών της κοινότητας The UNSEEN που έχουν βιώσει λογοκρισία, σχεδόν το 30 τοις εκατό είπε ότι σχετίζεται με το γυναικείο σώμα, τον σεξισμό ή τον μισογυνισμό, ενώ το 10 τοις εκατό το απέδωσε σε ομοφοβία και queerphobia.

Οι συμμετέχοντες θεώρησαν επίσης ότι λογοκρίθηκαν λόγω εμπειριών που σχετίζονται με πολιτικά θέματα, χονδροφοβίας ή διακρίσεων σε βάρος ατόμων plus size.