Τις τελευταίες ώρες το timeline μας σε Facebook και Twitter έχουν γεμίσει με φωτογραφίες της Νίκης Κεραμέως. Δεν μιλάμε για απλές φωτογραφίες της από κάποια έξοδο ή κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή. Μιλάμε για κλικς που θα μείνουν στην ιστορία καθώς ποζάρει στον φακό μαζί με τον Άλις Κούπερ. Ναι, τον γνωστό Άλις Κούπερ, τον Νονό της Shock Rock, τον τραγουδιστή που στις συναυλίες του γεμίζει τη σκηνή με ψεύτικο(;) αίμα, creepy κούκλες και γκιλοτίνες. Μα τι πράγματα είναι αυτά; Η παρουσία του στην Ελλάδα μας προσβάλλει τα ήθη και τα έθιμά μας, άλλωστε όλοι ξέρουμε τι πρεσβεύουν όσοι έχουν σκληρό ήχο.

Ο Σατανάς Άλις Κούπερ, μάλιστα, τόλμησε να πατήσει το πόδι του στο Μουσείο της Ακρόπολης για να γεμίσει με σκοτεινή ενέργεια έναν χώρο που φημίζεται για το φως με το οποίο γεμίζει τις ψυχές των ανθρώπων. Με άγνωστες μεθόδους κατάφερε να γοητεύσει ακόμα και τον Σάκη Ρουβά που παρά το άγχος του για τη δίκη Λιγνάδη, βρέθηκε εκεί παρέα με τον Φοίβο, την Μιμή Ντενίση (WTF!) και άλλους, με αφορμή την συναυλία που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα.

Αυτό που έκανε σε όλους εντύπωση, ωστόσο, ήταν η επιμονή του Άλις Κούπερ να φωτογραφηθεί μαζί με την Νίκη Κεραμέως για να δείξει, όπως είπε στο USA Today, την προοδευτικότητά του. Ακολουθούν οι δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο.

«Ναι, είναι αλήθεια. Βρέθηκα στο Μουσείο της Ακρόπολης και ήταν φανταστικά. Εκεί γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους και μουσικούς όπως ο Σάκης Ρουβάς. Μιλάμε για αστέρι, έναν από τους πιο διάσημους τραγουδιστές της Ελλάδας. Για κάποιο λόγο τον φώναζαν Σάκη ‘πλυντήριο’ Ρουβά και τον ρωτούσαν αν είχε φτιάξει από τώρα το πρόγραμμα για την φετινή Πρωτοχρονιά. Δεν έδωσα σημασία όμως γιατί μετά γνώρισα τον Φοίβο.

Ποιος είναι ο Φοίβος; Πλάκα μου κάνετε; Είναι ο άνθρωπος που τρώει την επιτυχία με το κουτάλι, όπως τρώμε εμείς οι Αμερικανοί τα πολύχρωμα δημητριακά μας. Ό,τι γράφει πουλάει, μεγάλος τρολάς ο τύπος. Ακούει μέταλ, γράφει για την πλάκα του ελληνικά ποπ τραγουδάκια μέχρι και μπαλάντες και ο κόσμος τσιμπάει. Τον συμπάθησα πολύ, του ζήτησα να μου γράψει και μένα 2-3 κομματάκια να βγάλω εύκολα χρήματα.

Μετά γνώρισα την Μιμή Ντενίση, δεν κατάλαβα τι ακριβώς κάνει η γυναίκα. Όταν τη ρώτησα μου απάντησε ‘λίγο απ’ όλα’ και ήπιε από την σαμπάνια της. Τότε ήταν που είδα την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, την Νίκη Κεραμέως. Είχε μαζί της κάτι περίεργους τύπους που συστήνονταν ως ‘πανεπιστημιακή αστυνομία’. Η ασφάλειά της ήταν. Ρώτησα να μάθω περισσότερα για εκείνη και έμεινα με το στόμα ανοιχτό.

Την πλησίασα λοιπόν για να δείξω ότι εγώ δεν έχω πρόβλημα με κανέναν άνθρωπο, ότι είμαι προοδευτικός. Με το που με είδε έκανε βήματα πίσω, έφτυσε και άρχισε να μονολογεί κάτι ακαταλαβίστικα όπως ‘πίσω μου σε έχω Σατανά’ και ‘πιστεύω εις έναν Θεό’. Παράλληλα με σταύρωνε και έκανε ‘ξξξξ’. Ο φωτογράφος κατάλαβε ότι βρήκε λαβράκι και έτρεξε κοντά μας. Πήγα αμέσως δίπλα της, την γαργάλισα και βγήκε η φωτογραφία. Δεν μπορούσε να κάνει πολλά, ήταν κοινωνική εκδήλωση, αλλιώς η ασφάλειά της θα μου έριχνε καμία κρότου λάμψης στο κεφάλι».

*Το κείμενο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας