Το “Moment of Affection” είναι η πρώτη solo έκθεση της φωτογράφου Mary McCartney. Για τις ανάγκες της συνεργάστηκε με τη Georgina Cohen και αυτό το γυναικείο duo χαρίζει το spotlight σε μια σειρά από πάνω από 20 έργα από τη συλλογή της McCartney. Το όλο curation μπορούμε να πούμε πως αποτελεί μια ωδή στις πιο αβίαστες, αυθόρμητες στιγμές οικειότητας και σύνδεσης εμποτισμένες με έναν βαθιά κινηματογραφικό αισθησιασμό. 

Για τη McCartney η φωτογραφία αποτελεί ένα όπλο αυτού που η ίδια περιγράφει ως «συλλογή αναμνήσεων». Πάντοτε έτσι χρησιμοποιούσε την κάμερά της. Για πάνω από τρεις δεκαετίες, έχει συγκεντρώσει πολλές τυπωμένες στιγμές έκφρασης τρυφερότητας, πορτραίτα, στιγμές δρόμου, στο αρχείο της. Και με έναν τρόπο, ό,τι πριν λίγα χρόνια αποτελούσε «μια ακόμα μέρα στον πλανήτη ζωή με έρωτα», σήμερα δεν είναι καθόλου δεδομένο. Δεν είναι ψέμα. Ίσως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που μια αγκαλιά πρώτα μας σοκάρει και μετά μας «κερδίζει». 

«Η φωτογραφία είναι σαν ένα παράθυρο που οδηγεί στη στιγμή και είναι κάπως κινηματογραφικό, οπότε δεν τις αντιμετωπίζω απαραίτητα σαν σταθερές φωτογραφίες -βλέπω τόσα πράγματα γύρω τους», λέει μιλώντας στο Another. «Ελπίζω ο θεατής να μπορεί να δει τη φωτογραφία ενός δέντρου και να μπορεί να νιώσει το αεράκι, σχεδόν σαν να μπαίνει μέσα του». 

Η Mary McCartney γεννήθηκε στο Λονδίνο. Είναι η κόρη του Paul McCartney και της συζύγου του, Linda. Ξεκινώντας την καριέρα της ως φωτογράφος, δούλεψε στενά με το Royal Ballet, ενώ το 2015 επιλέχθηκε ως η επίσημη φωτογράφος της Βασίλισσας. Σε συνέντευξή της στον Guardian έχει αναφέρει πως μια από τις κάμερές της της την έχει χαρίσει η μητέρα της, η οποία έχει φύγει από τη ζωή και με έναν τρόπο νιώθει ότι χρωστάει αυτή την «κληρονομική δημιουργικότητα» στους γονείς της. Θεωρεί τα φιλιά την πεμπτουσία της καθημερινότητας. «Μου αρέσει να φιλάω. Μου αρέσει να φιλάω τον σύζυγό μου, μου αρέσει να φιλάω τα παιδιά μου, μου αρέσει να φιλάω το άλογό μου. Δεν μου αρέσει να φιλάω σκυλιά -βλέπω τι μυρίζουν», απάντησε σχετικά. Κάπως βγάζει νόημα η τρυφερότητα της έκθεσής της.

Mary McCartney: Moment of Affection
22 Ιουνίου –  4 Αυγούστου,  Château La Coste, e Puy-Sainte-Réparade, Γαλλία