Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο που οι τουρίστες κάνουν παράπονα. Οι τιμές (σε κάποια μαγαζιά) στη Μύκονο είναι φυσιολογικές, άλλωστε όλοι μας έχουμε πληρώσει 600 ευρώ για καβουροπόδαρα ένα μεσημέρι που, γυρίζοντας από τη δουλειά, μάθαμε ότι το σπιτικό μενού έχει μπάμιες. Εντάξει, ωραίες οι μπάμιες αλλά δεν συγκρίνονται με τα καβουροπόδαρα, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Το επεισόδιο «crab legs» όμως ήταν μόνο η αρχή, δυστυχώς είχαμε και συνέχεια. Οι ξένοι έρχονται στη χώρα μας και αντί να περάσουν καλά ξοδεύοντας τα χρήματά τους, κάθονται και κάνουν παράπονα στις κάμερες για την Μύκονό μας και τις τιμές της. Ακόμα και η γερμανική Handelsblatt ασχολήθηκε. Δεν έχουν τι να κάνουν οι Γερμανοί το καλοκαίρι και γράφουν για τη χώρα μας. Αν είχαν Μύκονο, εδώ θα ερχόντουσαν; Ζηλεύουν κυρίες και κύριοι.

Ζηλεύουν και λένε πως έβγαλαν από το πορτοφόλι τους «79 ευρώ η μερίδα καλαμαράκια στα κάρβουνα» και  «15 ευρώ ο εσπρέσο». Λένε επίσης ότι «στα κοινωνικά δίκτυα πολλοί ταξιδιώτες εκτονώνουν την οργή τους για τις υπέρογκες τιμές για το πιο κοσμικό νησί της Ελλάδας». Κάτι ηθοποιοί μίλησαν και στον Alpha και υποστήριξαν ότι πλήρωσαν 25 ευρώ για μια χωριάτικη (ούτε στην Πλάκα να ήταν) και 25 ευρώ για ένα σουβλάκι. Και λίγα ήταν! Ξέρετε τι ιστορία έχει το greek souvlaki και η greek salad; Πού να ξέρετε; Με λουκάνικα και μπίρες τη βγάζετε.

Δεν τελειώσαμε εδώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν διάφορες κριτικές στον μαγικό κόσμο του ίντερνετ και εκεί, μπορεί να διαβάσει κάποιος ότι διάφοροι τουρίστες πλήρωσαν 150 ευρώ για καλαμαράκια (τίμιο) και 50 ευρώ τη μπίρα. Στη Μύκονο είστε, όχι στο Μόναχο, η μπίρα το καλοκαίρι γίνεται λιγάκι πιο ακριβή. Αν δεν σας κάνει υπάρχουν και τα περίπτερα.