H Μεταφόρφωση του Κάφκα θα ζήλευε αυτή της Τζέσι Βολκ και σε αυτό δεν χωρά καμία αμφιβολία. Η ίδια, μάλιστα, δεν έχει κανένα πρόβλημα να το παραδεχθεί αφού στον λογαριασμό της στο TikTok έχει δημοσιεύσει πολλά βίντεο με το γνωστό «πριν και μετά», με όλη τη διαδικασία που έχει προηγηθεί πριν το τελικό, λαμπερό αποτέλεσμα που μοιράζεται με τους 966.4k followers της. Δεν τους λες και λίγους, σύντομα θα ξεπεράσουν τους 1 εκατ. τα άτομα που τη βλέπουν να αλλάζει πρόσωπο και attitude σε κάθε κλιπ.

Και μπορεί η Τζέσι να δείχνει μια χαρά πριν και μετά τα θαυματουργά καλλυντικά που χρησιμοποιεί, όμως επιμένει να δίνει έμφαση στο δεύτερο κομμάτι καθώς -μαντεψτε- βγάζει χρήματα από αυτό. Επίσης, είναι πολύ καλή σε αυτό που κάνει οπότε δεν έχει κανένα λόγο να ντρέπεται. Αυτόματα, όμως, προκύπτει ένα μεγάλο και σοβαρό ερώτημα: πόσες φορές την έχουμε «πατήσει» από μια φτιαχτή εικόνα η οποία απέχει πολύ από την πραγματική και ποιο είναι το αντίκτυπο που έχει σε νέα άτομα που ακόμα ψάχνουν τα πρότυπα ομορφιά τους; Το ίδιο συμβαίνει φυσικά και στο Instagram.

Στο παρελθόν, πάντως, έχουν αποκαλέσει την Τζέσι ως «την μεγαλύτερη απάτη του TikTok» με την ίδια να μην δίνει ιδιαίτερη σημασία και να δείχνει στην κάμερα τη συχνή της μάχη με την ακμή. Μάλιστα, σε διάφορα «επιμορφωτικά» βίντεο μοιράζεται tips για το πώς θα την κρύψεις. Για να τα καταφέρεις, πρέπει να κάνεις περάσεις από 10 ολόκληρα στάδια, κάτι που μοιάζει κουραστικό. Καλύτερα να είσαι ο εαυτό σου, με ή χωρίς ακμή.

Επίσης, η διάσημη TikToker, εκτός από το να αλλάζει την όψη της με μέικ απ, έχει κάνει filler, botox και καθαρισμούς επιδερμίδας. Όπως λέει, «από τότε που έγινα viral ως η μεγαλύτερη απάτη του TikTok, αποφάσισα να γίνω ινφλουένσερ ομορφιάς». 

@jesthejemini #dovecameron #PCMadeMeBuyIt #breakfast #makeuptransformation #beforeandaftermakeup #transition #trusttheprocess #catfishing ♬ Breakfast Dove Cameron – Dove Cameron