Δεν χρειάζεται να ξημεροβραδιάζεσαι μπροστά από την τηλεόρασή σου για να δεις έναν αγώνα πυγμαχίας ώστε να γνωρίζεις τον Μάικ Τάισον. Μπορεί ο «σκληρός» της πυγμαχίας να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και χρόνια, αλλά το όνομά του αναφέρεται συχνά πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος ενός αγώνα από τους παρουσιαστές του εκάστοτε event για να τονίσουν την σκληράδα ή την ταχύτητα ενός πυγμάχου. Χωρίς καμία αμφιβολία, ο Τάισον είναι ένας ζωντανός θρύλος του αθλήματος, ένα παράδειγμα προς αποφυγή ή και προς μίμηση.

Ο 56χρονος πλέον Τάισον, ο οποίος βλέπει τα κόκκινα γάντια του σκονισμένα, έχει εστιάσει στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τις μπίζνες του με την κάνναβη. Ο ίδιος, άλλωστε, είναι μεγάλος θαυμαστής του φουντωτού φυτού. Όταν όμως δεν καπνίζει ή δεν κοιτάζει τις μετοχές του, μιλάει σε podcasts, διάφορες εκπομπές και δίνει διάφορες ομιλίες για τη ζωή του. Στο ενδιάμεσο, κάθε φορά που θέλει να γίνει viral, γίνεται. Εντάξει, ο Μάικ Τάισον είναι, ό,τι θέλει κάνει.

Στο τελευταίο βίντεο-έπος που βρίσκουμε στον λογαριασμό του στο Instagram, βλέπουμε τον Iron-Mike με μια στολή μέλισσας να χορεύει και να τραγουδάει με το χαρακτηριστικό του ψεύδισμα «I’m feeling beautiful”. Το «beautiful» του Τάισον, φυσικά, είναι στην ουσία «bee-utiful» λόγω της αμφίεσής του. Ε, το φημισμένο Sky Sports δεν ήθελε και πολύ. Πήρε το κλιπ, το δημοσίευσε και ακολούθησε ένα διαδικτυακός χαμός.

Γιατί ο Τάισον ντύθηκε μέλισσα; Για τις ανάγκες της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ. Όπως και να’ χει, ο βίαιος πολλές φορές πυγμάχος κατάφερε να μας κάνει να δακρύσουμε μέχρι δακρύων. Ίσως ισχύει αυτό που λένε οι σοφοί στα καφενεία: όλοι οι άνθρωποι έχουν δύο πλευρές. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike Tyson (@miketyson)