Για πολλούς, το “Blonde” η βιογραφική ταινία στην οποία η Ana De Armas μεταμορφώνεται σε Marilyn Monroe, είναι σχετικά πολυαναμενόμενη. Η Monroe προκαλεί εμμονή ως προσωπικότητα ακόμα και σήμερα και η ταινία, η οποία θα είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 17 ετών δίνει ήδη αφορμές για σχολιασμό.

Ας ξεκινήσουμε με τα ως τώρα δεδομένα:

Η ταινία κάνει μια ρεαλιστική βουτιά στις ψυχολογικές διακυμάνσεις της Monroe, η οποία σύμφωνα με τον σκηνοθέτη προσπαθεί να «θεραπεύσει το εσωτερικό της παιδί». Έπειτα η ταινία έχει ήδη προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις, καθώς έχει ήδη κριθεί ακατάλληλη για εφήβους κάτω των 17 ετών. Μια σκηνή της περιγράφηκε ως «στοματικό σεξ με αίμα περιόδου». Ο σκηνοθέτης Andrew Dominik δήλωσε στο Screen Daily πως «είναι μια απαιτητική ταινία», τονίζοντας ότι «αν δεν αρέσει στο κοινό, αυτό είναι γ***μένο πρόβλημα του κοινού. Δεν θα κατέβει στις εκλογές».

Όσο γίνεται σαφές ότι πρόκειται για μια ταινία που από νωρίς δέχεται πως είναι διφορούμενη, να τονίσουμε πως πρόκειται για μια βαθιά φεμινιστική ερμηνεία της ζωής της Monroe. Κριτικοί που την έχουν δει έχουν δηλώσει πως είναι τόσο «ενοχλητική» όσο και «εξαιρετική και πολύ φεμινιστική», με σχόλια πως δύσκολα μπορεί να σκεφτεί κανείς άλλο άντρα σκηνοθέτη που να έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.

Σε άλλα νέα, να πούμε κάπου εδώ πως η De Armas με έναν μαγικό τρόπο καταφέρνει να μοιάσει συγκλονιστικά στη Monroe. Ίσως στεναχωρηθεί η Κιμ Καρντάσιαν, δεν ξέρουμε. Στο τρέιλερ γίνεται σαφής η ομοιότητα, ιδίως στη σχεδόν ανατριχιαστική σκηνή που κάποιος εφαρμόζει μάσκαρα στις βλεφαρίδες της και εκείνη κλαίει ικετεύοντας «σε παρακαλώ, έλα. Μη με εγκαταλείπεις». Στη σκηνή που χαμογελά, δε, θα μπορούσε κάποιος πιο αφηρημένος να μπερδευτεί.

Δεν το κουράζουμε άλλο, απλώς πριν δεις το τρέιλερ κράτα στο μυαλό σου πως η ταινία αναμένεται να βγει στο Netflix τον επερχόμενο Σεπτέμβριο.