Άσχετα με το δεδομένο ότι τον Κουέντιν Ταραντίνο ή τον λατρεύεις ή τον μισείς, καταλήγοντας να τσακώνεσαι σε τραπέζια μπαρ που είναι λίγο πριν το κλείσιμο (σε έχουν μισήσει σερβιτόροι για αυτό), οφείλεις να δεις τα πράγματα κάπως αντικειμενικά (έχει «κάπως» το «αντικειμενικά») και να παραδεχτείς πως άσχετα από το απίστευτα καλά δομημένο storytelling και τα πόδια, πόδια, πόδια, ο τύπος έχει χαρίσει στο σινεμά κάποιους από τους πιο αξέχαστους χαρακτήρες του. 

The Bride – Kill Bill Volume 1 & 2 

Η πιο θανάσιμη τύπισσα του πλανήτη πλέον αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς γυναικείους χαρακτήρες του 21ου αιώνα. Ξεκάθαρα η Ούμα Θέρμαν έφερε μαζί της μια νέα φεμινιστική χροιά σε μια ταινία εκδίκησης (σχωράτε μας για την απλούστευση). 

Hans Landa – Inglorious Basterds

Από τους καλύτερους κακούς της ιστορίας του κινηματογράφου, ο Hans Landa κατάφερε να κάνει το κοινό να αγαπήσει να μισεί έναν Ναζί. Βασικά, ο Ταραντίνο το κατάφερε αυτό προσδίδοντάς του αρκετή ευφυία και έναν ανύπαρκτο ηθικό κώδικα. 

Mr. White – Reservoir Dogs

Το “Reservoir Dogs” μέσα σε όλα αποτελεί και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ταραντίνο. Ένας από τους βασικότερους χαρακτήρες της ταινίας ήταν ο Mr.White με την κάπως πειραγμένη ηθική πυξίδα του. Τώρα πεις, δεν ήταν εξίσου εμβληματικός ως “The Wolf” στο Pulp Fiction ο Harvey Keitel; Δίκιο θα έχεις. 

Django Freeman – Django Unchained

Παρουσιάζουμε μια αδυναμία στο να μη θεωρήσουμε επικό κάθε ρόλο του Jamie Fox, αλλά στο Django Unchained μας πήρε συγκλονιστικά εύκολα μαζί του στην κινηματογραφική του διαδρομή από σκλάβο σε ήρωα. Καλός και ο ΝτιΚάπριο (εκνευριστικά καλός, όπως πάντα), αλλά εδώ μιλάμε για έναν από τους σημαντικότερους ρόλους του Fox. 

Zoë Bell — ‘Death Proof’

Ο Ταραντίνο τις αγαπά τις γυναίκες των ταινιών του, και η Bell δεν είναι εξαίρεση. Στο Death Proof δεν φοβάται τίποτα, τιμά την ατρόμητη γυναικεία φύση και ευτυχώς παίρνει το spotlight που αξίζει. Κάπου εδώ, να αναφέρουμε πως όλοι οι γυναικείοι χαρακτήρες της ταινίας είναι το κάτι άλλο. 

Daisy Domergue — The Hateful Eight

Ξέρετε τι καταφέρνει η Daisy; Να είναι απόλυτα βάρβαροι σε έναν χώρο γεμάτο βάρβαρους. Αδερφή αρχηγού συμμορίας, διαβολικά έξυπνη, γρήγοροι, με αιχμηρό λόγο, αποτελεί έναν από τους χαρακτήρες που ξεχωρίζουν στους Hateful Eight. 

Mia Wallace — Pulp Fiction

 

Παρορμητική, αλλά ήρεμη, η Mia σαν χαρακτήρας έχει καταφέρει να κάνει το κούρεμα και το τσιγάρο της εμβληματικά, και το στυλ της πηγή έμπνευσης μέχρι και σήμερα. Χρειάζεται να μιλήσουμε για τον εξίσου iconic χορό της με τον Τζον Τραβόλτα;

 

Vincent Vega — Pulp Fiction

Μιλώντας για Τραβόλτα και Pulp Fiction, o Vincent Vega δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Γοητευτικός με έναν αλλόκοτο τρόπο, καταφέρνει να αποτελέσει το comic relief σε μια όχι και τόσο εύκολη, ποτισμένη με εγκληματικότητα ταινία. 

Shosanna Dreyfuss — Inglorious Basterds

Η ζωή της Shosanna δεν ήταν εύκολη. Μιλάμε για μια Εβραία στην κατεκτημένη από τους Ναζί Γαλλία. Κρύβεται σε όλη της τη ζωή, μισεί τον ναζισμό και τα όργανά του και χρησιμοποιεί τεχνηέντως την ευφυΐα και την αποφασιστικότητά της. 

Stuntman Mike — Death Proof 

Ο στα όρια της κοινωνιοπάθειας, σίριαλ κίλλερ, Mike, μέσα από το πρίσμα του Kurt Russel καταφέρνει να μας προκαλεί στρες σε κάθε προβολή του Death Proof. Μπορεί ένας stalker να είναι εμβληματικός χαρακτήρας. Στην περίπτωση αυτή, ναι. 

Jules Winnfield — Pulp Fiction

Χρειάζεται να εξηγήσουμε το αβίαστο κούλνες του χαρισματικού αλλά βίαιου Jackson; Αλήθεια τώρα;