Αν έχεις ακροφοβία και η εικόνα του κινητού σου «μετέωρου» στην άκρη του μπαρ, σου προκαλεί πανικό, σκέψου να βλέπεις το μωρό παιδί σου στην άκρη ενός υψώματος μπροστά στη θάλασσα. Ξέρω, υστερία και πανικός. Καλά, ποιος αφήνει το παιδί του να πάει στην άκρη; Κάποιος ασυνείδητος. Όχι. Πρόκειται απλώς για έναν πατέρα που έχει κατακτήσει τον τίτλο του «τρολ» επάξια, μιας και αποφάσισε να φωτοσοπάρει τα παιδιά του σε ακραία επικίνδυνα σκηνικά. Και μεταξύ μας, το κάνει τόσο τέλεια, που αφού δεν αντιλαμβάνεσαι πως πρόκειται για φώτοσοπ με την πρώτη ματιά, μια υστερία την παθαίνεις.

Τι να πει και η μαμά τους βέβαια.

Ο εν λόγω μπαμπάς λέγεται Kenny Deuss, σε συνέντευξή του στο BuzzFeed ομολόγησε πως ο λόγος που ξεκίνησε όλο αυτό το project ήταν το γεγονός ότι η κοπέλα του επέμενε να της στέλνει συνεχώς φωτογραφικά updates, όταν έμενε μόνος στο σπίτι με την πρώτη τους κόρη, Alix. «Όταν είδε για πρώτη φορά τις φωτογραφίες, ήταν ένας συνδυασμός μπερδέματος και σοκ. Ευτυχώς, γρήγορα κατάλαβε πως ήταν αστείο. Αλλά φυσικά, έπρεπε να τσεκάρει η αν η φωτογραφία τραβήχτηκε με ασφάλεια, είπε.

Μετά γεννήθηκε και η δεύτερη κόρη του ζευγαριού, η Aster, την οποία δεν άργησε να βάλει στο όλο κόλπο. ΟΚ, με κάπως αγχωτικό, αλλά συνάμα αστείο τρόπο. Στο μεταξύ, ο Kenny έμαθε να χειρίζεται το Photoshop από τα 15 του. Οπότε το αψεγάδιαστο αποτέλεσμα των φωτογραφιών του βγάζει νόημα. «Το να κάνω φώτοσοπ δεν είναι πάντα εύκολο. Πάντα προσπαθώ να κάνω την εμπειρία διασκεδαστική για τα παιδιά. Αλλιώς δεν είναι πάντα συνεργάσιμα. Αλλά τις περισσότερες φορές βρίσκουν τη διασκέδαση σε όλο αυτό και ποζάρουν άνετα», ανέφερε σχετικά.

Τις ιδέες του για του για τις φωτογραφίες τις εμπνέεται από καθημερινές ρουτίνες και περιστατικά. Το μόνο που χρειάζεται, σύμφωνα με όσα λέει, είναι να είσαι κάπως on alert και να τσεκάρεις γύρω σου, εντοπίζοντας ωραία σημεία για τις φωτογραφίες. Όσο για το αγαπημένο του photoshop; Eκείνο που η Alix είναι σφηνωμένη σε έναν αυτόματο πωλητή. ΟΚ, δεκτό.