Τι θα ήμασταν χωρίς τη μουσική; Να ένα ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί και εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί αφού, όπως και να το κάνουμε, όσοι βρίσκονται στη ζωή, μεγάλωσαν με μουσική και έτσι δεν γνώρισαν ποτέ πώς είναι να ζεις χωρίς νότες και εναλλαγές συναισθημάτων. Τι θα ήταν ο κινηματογράφος ή οι τηλεοπτικές σειρές χωρίς τη μουσική; Σε αυτό μπορούμε να δώσουμε απάντηση. Θα ήταν κάτι διαφορετικό, κάτι μισό, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα είχε τη δυναμική που έχει σήμερα.

Σκεφτείτε τις αγαπημένες σας σκηνές από κάποια ταινία ή σειρά. Πόσες από αυτές δεν είχαν ένα soundtrack να το «ντύνει»; Ελάχιστες, ίσως καμία. Και αυτό είναι λογικό. Η μουσική, μαζί με το σενάριο και τους πρωταγωνιστές, βρίσκεται ψηλά στη λίστα για με το πώς θα κερδίσεις το κοινό, ένα κοινό που, όπως όλοι μας, ξυπνάει και κοιμάται ακούγοντας τα τραγούδα που του φτιάχνουν ή του κρατούν σε ένα επίπεδο τη διάθεση.

Το τελευταίο παράδειγμα για το πόσο σημαντική είναι η μουσική μάς ήρθε από το Netflix και τον τελευταίο κύκλο του Stranger Things. Γενικότερα, το Netflix το πάει καλά με τις μουσικές επιλογές, η δουλειά που έχει γίνει στο Sex Education είναι απίστευτη. Αλλά ας μείνουμε στη Max από το Stranger Things που, την ώρα που βρισκόταν στον αέρα, κατάφερε να κάνει την Kate Bush και το “Running Up That Hill” να «πετάξουν μαζί της». Η Max σε έναν παράλληλο κόσμο, η Kate στον κόσμο των views και του YouTube.

Αυτές είναι κάποιες οι σκηνές από ταινίες και σειρές που συνδέθηκαν άμεσα με το soundtrack που τις συνόδευε και έκανε όλους εμάς να κολλήσουμε μαζί τους.

Heroes, Peter Gabriel – Stranger Things

Το γνωστό κομμάτι του David Bowie έπαιξε σε μία συγκινητική σκηνή του Stranger Things. Αυτή τη φορά, όμως, ακούμε τον φοβερό Peter Gabriel να τραγουδά σε μία διασκευή πραγματικά εξαιρετική.

Smells Like Teen Spirit, Malia J – Black Widow

Αντί για τη φωνή του Kurt Cobain ακούμε αυτή της Malia J και είναι από τις λίγες φορές (το Heroes του Gabriel ανήκει σε αυτή την κατηγορία) που δεν έχουμε διάθεση να πούμε κακό λόγο για διασκευή. Κυρίες και κύριοι, η Malia από το ξεκίνημα του Black Widow.

Immigrant Song, Led Zeppelin – Thor: Ragnarok

Για να σπάσει η soft αλλά καλοδεχούμενη ποπ εκδοχή του Thor: Ragnarok, τα άτομα της παραγωγής επέλεξαν να βάλουν στην ταινία κάτι βαρύ. Τι καλύτερο από το να βάλεις Led Zeppelin σε μια στιγμή έντασης;

Babe I’m Gonna Leave You, Led Zeppelin – One Tree Hill

Πάλι Led Zeppelin, άλλο ένα τεράστιο κομμάτι. Στη σειρά που μας μεγάλωσε, το One Tree Hill, ακούμε το Babe I’m Gonna Leave Yου τη στιγμή που μία λιμουζίνα κάνει τη βουτιά της σε ένα ποτάμι. Αυτή η σκηνή, μάλιστα, ήταν season finale. Αρκετά δυνατή.

Don’t Let Me Be Misunderstood, Santa Esmeralda – Kill Bill Vol.2

Απίστευτη σκηνή, απίστευτη ταινία, απίστευτο soundtrack. Μπορεί να έχεις ακούσει το Don’t Let me Be Misunderstood από πολλούς καλλιτέχνες, αλλά οι Santa Esmeralda το πήγαν ένα βήμα παρακάτω.

Something in the Way, Nirvana – The Batman

https://www.youtube.com/watch?v=RR_InjILUwQ

Το νέο Batman ήταν καλό, σίγουρα καλύτερο από αυτό που περιμέναμε. Το κομμάτι των Nirvana ήρθε και έδεσε όσο ο σκοτεινός μας ήρωας μοιράζεται τις σκέψεις του και αυτόματα, εκτοξεύτηκαν και τα views στο YouTube.

Sinnerman, Nina Simone – Sherlock

Μία από τις καλύτερες σειρές που έχουμε δει ποτέ, είχε και ένα από τα καλύτερα κομμάτια που έχουμε ακούσει ποτέ. Ο Moriarty αντιμετωπίζει μερικές δυσκολίες και με την δικαιοσύνη όταν, από το πουθενά, η χαρακτηριστική φωνή της Nina Simone μαζί το το πιάνο φτάνουν στα αφτιά μας. Έπος.