Σας έχουν έρθει κι εσάς άπειρα προσκλητήρια γάμου; Όχι. Τότε μάλλον είστε το ζευγάρι που παντρεύεται και λογικά θα έχει δώσει μια μικρή περιουσία στο φωτογράφο για το άλμπουμ που θα δείχνετε με υπερηφάνεια σε καλεσμένους σας. Οι φωτογράφοι γάμων έχουν την πιο δύσκολη δουλειά. Πρέπει οι φωτογραφίες τους να δείχνουν τους πελάτες τους πάντα ευτυχισμένους και γελαστούς. Αναγκάζονται να βρουν ένα κόλπο για να πείσουν ακόμη και τους πιο δύστροπους να σκάσουν ένα χαμόγελο, αν θέλουν να πληρωθούν. Μερικές από αυτές τις τεχνικές ξεπερνούν το πολυφορεμένο say cheese.  Ειδικά το καλοκαίρι με ντάλα ήλιο δεν είναι και το πιο ωραίο πράγμα να γυρνάς με νυφικά στις παραλίες για να βρεις το φως και το πιο ρομαντικό σημείο. Όταν λιώνει το μακιγιάζ. Να λες cheeseeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

H Myriam Ménard , δίνει την πιο σωστή συμβουλή στα νεόνυμφα ζευγάρια, ναα προσποιούνται ότι είναι μεθυσμένοι. Η προσέγγιση, αν και μπορεί να ακούγεται ανόητη, λειτουργεί πραγματικά. Οι άνθρωποι στα πορτρέτα της φαίνονται άνετοι και ότι περνούν υπέροχα μαζί. Έτσι ξεκλειδώνει τη φυσική τους χημεία που μερικές φορές μπορεί να παγώσει μπροστά σε μια κάμερα.

Εάν η σκέψη ενός φωτογράφου που σας λέει να συμπεριφέρεστε μεθυσμένοι σας κάνει να γελάτε είστε εντός κλίματος. «Χρησιμοποιώ αυτήν την τεχνική απλώς και μόνο επειδή αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι τη βρίσκουν αστεία (δοκιμασμένη τόσες φορές) και ειδικά για να έχω ένα αυθόρμητο αποτέλεσμα», λέει στο My Modern Met. «Δεν θέλω να στέκονται εκεί μέσα και να περιμένουν, είναι άβολο για τους περισσότερους ανθρώπους, ακόμα και εμένα. Δεν μου αρέσει να με φωτογραφίζουν, οπότε θέλω πραγματικά να ξεφύγουν από τον εαυτό τους που στέκεται ακίνητος κι αμήχανος και να αρχίσουν να μοιάζουν με φυσιολογικούς ευτυχισμένους ανθρώπους».

Μόλις δώσει την οδηγία, το σώμα των πελατών της τείνει να χαλαρώνει. Αυτό είναι ιδανικό γιατί η κάμερα καταγράφει όλες τις λεπτομέρειες. «Επιπλέον, οι περισσότεροι (95%) που περνούν μπροστά από την κάμερά μου είναι άνθρωποι που δεν έχουν φωτογραφηθεί ποτέ ή σχεδόν ποτέ, οπότε αυτό το κόλπο είναι ένας καλός τρόπος για να σπάσει ο πάγος. Με αυτόν τον τρόπο η προσοχή τους δεν είναι πλέον στο πώς νομίζουν ότι μοιάζουν, αλλά στο να περάσουν καλά».

Οι φωτογραφίες είναι της Myriam Ménard