O Νίζαρ είναι ένας ταλαντούχος γραφίστας από το Μαρόκο. Με τεράστια φαντασία και πολύ χιούμορ. Είναι μάστορας στο φωτοσόπ και το ψηφιακό κολάζ και ξέρει πώς να συνδυάσει την Τέχνη με τα memes και τις διάσημες διαφημίσεις ή τα γεγονότα της επικαιρότητας.

Λατρεύει τα μουσεία και τους κλασικούς πίνακες. Πιστεύει ότι οι κλασικοί πίνακες μας επιτρέπουν να ταξιδέψουμε στο χρόνο και να ρίξουμε μια ματιά στον κόσμο που έχει χαθεί εδώ και καιρό.

Τι λέει στο Buzzfeed; «Η προσθήκη ορισμένων στοιχείων από την ποπ κουλτούρα μου επιτρέπει να φέρω εκείνες τις παλιές εποχές πιο κοντά στις σύγχρονες μέρες και να τις δω από μια νέα οπτική».

Όπως και τα αντίστοιχα του χαρτιού, ένα ψηφιακό κολάζ δημιουργείται με τη συνένωση ψηφιακών εικόνων από διάφορες πηγές σε ένα νέο έργο τέχνης. Όταν μια εικόνα επιβάλλεται σε φόντο, αυτό είναι ένα ψηφιακό κολάζ. Όταν το κείμενο τοποθετείται πάνω από μια εικόνα, αυτό είναι ένα ψηφιακό κολάζ. Όταν πολλαπλές εικόνες τοποθετούνται μαζί, αυτό είναι ένα ψηφιακό κολάζ.

Ο Hugues Merle (1822–1881) ήταν Γάλλος ζωγράφος που ούτε είχε φανταστεί πώς ο διάσημος πίνακας του με το νέο κορίτσι θα γινόταν η χαρά του Instagram.

Αυτά τα μπέργκερ τα έχουν φάει όλοι τελικά. 

Μέχρι και ο διάσημος «Salt Bae» με τα χρυσά μπέργκερ των €170 έγινε πίνακας. Ο Νουσρέτ Γκόκτσε, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στην Τουρκία κι έγινε χασάπης, ενώ σήμερα έχει πανάκριβα εστιατόρια σε Μύκονο και Νέα Υόρκη μεταξύ άλλων location.

Τα έργα του γραφίστα έγιναν viral. Μέχρι και email του έστειλε φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου για να του ζητήσει βοήθεια στην πτυχιακή του για την κλασική τέχνη σε μια ψηφιακή εποχή, στο πλαίσιο της διαφήμισης.

Τη θυμάστε τη Zoë Roth — περισσότερο γνωστή στο διαδίκτυο ως “Disaster Girl” – έχει πουλήσει την αρχική φωτογραφία πίσω από το εμβληματικό μιμίδιο ως NFT. Σύμφωνα με τους New York Times, η τελειόφοιτη του κολεγίου έχει πλέον δημοπρατήσει την κυριότητα της αρχικής φωτογραφίας του πατέρα της για σχεδόν 500.000 δολάρια για να αποπληρώσει τα φοιτητικά της δάνεια. Όχι μόνο αυτό, αλλά προφανώς σχεδιάζει να δωρίσει μερικά από τα χρήματα σε μερικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, παρόλο που βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία της “έρευνας” οργανισμών.

Αυτός ο πίνακας είναι όλοι μας το καλοκαίρι με καύσωνα στην Αθήνα.