Το “Hungry Years” είναι ένα φωτογραφικό λεύκωμα που κυκλοφόρησε το 2017, γεμάτο με φωτογραφίες που τράβηξε ο καλλιτέχνης Jack Pierson κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980. Στις εικόνες του πρωταγωνιστούν πεσμένες disco μπάλες, drive-thru γεύματα, παθιασμένοι εραστές. Είναι τα χρόνια της επιδημίας του AIDS στην Αμερική, αλλά σε κλικς. Κλικς και λίγη άγνοια. Ακριβώς όπως το φανταζόμασταν, αλλά χωρίς τον τρόμο, αλλά μόνο την αθωότητα.

Ο φωτογράφος δουλεύει για ένα μεγάλο project που θα ολοκληρωθεί το 2023, όσο το “Hungry Years” πρόκειται να επανακυκλοφορήσει. Οι εικόνες που το απαρτίζουν, σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι ένα σημείο αποτελούσαν απλώς snap shots από τη δική του προσωπική εμπειρία, τα βιώματά του στον queer έρωτα, τη φιλία και τα ταξίδια. Μόνο όταν τα συγκέντρωσε και τα τύπωσε, αυτά μετουσιώθηκαν σε τέχνη αλλά και την πρώτη στιγμή που συνειδητοποίησε πως αυτό θέλει να κάνει με τη ζωή του: φωτογραφία.

«Αυτές είναι φωτογραφίες που θα έβλεπες στη βιογραφία κάποιου», λέει ο Pierson μιλώντας στο i-D. «Αυτό είναι το μέρος που έμεναν… αυτοί είναι οι χαρακτήρες. Σχεδόν μη-φωτογραφίες». Ο ίδιος σταμάτησε να τραβάει φωτογραφίες από τη ζωή του γύρω στο 1995, αφού η καριέρα του οδηγήθηκε στη μόδα και τη διαφήμιση.

«Η πανδημία επανέφερε μνήμες από την κρίση του AIDS,  όπου ο θάνατος καραδοκούσε και δημιουργούσε ένα νέο δημιουργικό ένστικτο. Αυτή η αίσθηση επερχόμενου χαμού και βιασύνης με έκανα να δημιουργήσω τα “Hungry Years”, ομολογεί. «Είναι το ίδιο πράγμα με τα κολάζ που έκανα κατά τη διάρκεια των καραντίνων: «τι θα ήθελες περισσότερο να κάνεις αν ο κόσμος τελείωνε σε δυο χρόνια; Αυτή η αίσθηση απομόνωσης με απελευθέρωσε», είπε.

Μπορείς να αγοράσεις το λεύκωμα The Hungry Years στο Amazon.