Τις τελευταίες ώρες, με αφορμή τη δημοσίευση ενός βίντεο -με καθυστέρηση- από τη σφοδρή κριτική του Ιάσονα Αποστολόπουλου στην ελληνική μεταναστευτική πολιτική και τις τακτικές της, φιλοκυβερνητικά μέσα και ακροδεξιά τρολς στο Twitter έχουν ξεκινήσει μια συντονισμένη επίθεση, η οποία περιλαμβάνει ακόμα και απειλές θανάτου εις βάρος του.

Μεταξύ των μέσων μαζικής ενημέρωσης που έσπευσαν να θεωρήσουν όσα σχολίασε καταγγελτικά ο Αποστολόπουλος είναι και το Πρώτο Θέμα, εις βάρος του οποίου καταφέρεται με μια ανάρτησή της στο Instagram η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση.

Η ηθοποιός συνόδευσε το screenshot του δημοσιεύματος του Πρώτου Θέματος με τίτλο «Νέα δυσφήμιση για την Ελλάδα από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο: “οι αρχές πετάνε μετανάστες στη θάλασσα”» με την εξής λεζάντα: «Το Πρώτο Θέμα πάει για πρωτιά προδοσίας απέναντι στην ανθρώπινη ζωή… Απέναντι στην αλήθεια, απέναντι στην δημοσιογραφία… Και εις ανώτερα παιδιά. Ελλάδα. Η χώρα που προδότης βαπτίζεται αυτός που ξεσκεπάζει εγκλήματα κατά ζωής και ΟΧΙ αυτός που τα διαπράττει. @iasonas_apost μην κουραστείς ποτέ! Προχώρα!»

Τι ακριβώς έχει συμβεί

Με αφορμή την έντονη και καθόλου εξωρραισμένη κριτική του για την πολιτική των επαναπροωθήσεων που εφαρμόζεται -αποδεδειγμένα από αρκετές έρευνες- στα ελληνική χωρικά ύδατα, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, καθώς και ακροδεξιά τρολς στο Twitter (ναι, εδώ ζούμε) έχουν ξεκινήσει τις επιθέσεις εις βάρος του διασώστη, κλιμακώνοντας από το ήπιο και πρώτης ανάγνωσης «δυσφημεί την Ελλάδα» ως το «καθαρίστε τον». Ναι, ζητήθηκε μέχρι και η δολοφονία του.

Το έναυσμα της επίθεσης δόθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος απαίτησε απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα λεγόμενα του Αποστολόπουλου. Από εκεί και έπειτα, διάφορα φιλοκυβερνητικά μέσα παρήγαγαν την «είδηση» κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη δυσφήμιση της Ελλάδας».