Έχετε μήπως βαρεθεί τα multiverse και τα meta και όλες τις τρελές τάσεις του TikTok και θέλετε κάτι πιο ρετρό να ηρεμήσετε από το θόρυβο; Υπάρχει μια σειρά από εφαρμογές που έχουν γίνει μέρος της ρουτίνας όλων, τόσο για επαγγελματική όσο και για προσωπική χρήση.

Σχεδόν όλοι έχουν εγκατεστημένο το WhatsApp, το Spotify ή το Gmail στον υπολογιστή ή το κινητό τους. Δεν ζούμε χωρίς αυτά.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by luli kibudi (@bylulikibudi)

Πώς θα ήταν μερικές από αυτές τις εφαρμογές αν είχαν χρησιμοποιηθεί πριν από δεκαετίες; Αυτό αναρωτήθηκε μια γραφίστρια.

Η Λούλι Κιμπούντι γεννήθηκε στην Αργεντινή και τώρα ζει στη Βαρκελώνη. Είναι μια έμπειρη γραφίστρια και δουλεύει χρόνια στον κλάδο του μάρκετινγκ και της διαφήμισης. Και έφτιαξε ένα προτζέκτ για όλους εσάς που βαρεθήκατε τις μοντερνιές.

Η graphic designer μάς δείχνει πώς θα έμοιαζαν οι πιο διάσημες εφαρμογές στα ’80s και στα 90s.

Το Facebook ως φυσικό άλμπουμ φωτογραφιών, το Instagram ως φωτογραφικό φιλμ, το YouTube ως μια ασπρόμαυρη τηλεόραση και το WhatsApp ως ένα παλιομοδίτικο τηλέφωνο, το Microsoft Word μια ρετρό γραφομηχανή, το LinkedIn μια εφημερίδα με αγγελίες εργασίας μιας και το Gmail μια φυσική επιστολή. Μιλάμε για old skool.

​Πώς ακούγαμε μουσική πριν το  Spotify; Ναι, το έκανε κασέτα μουσικής. Εσείς πριν το  WhatsApp είχατε το τηλέφωνο που έβαζες το δάχτυλο κι έκανες κύκλους μέχρι να πιάσεις γραμμή με τη θεία;

Το Netflix το έκανε αυτό που αναπολογητικά είναι, μια βιντεοκασέτα. Το LinkedIn φαίνεται να αποτυπώνει την ουσία της πλατφόρμας σε μια εφημερίδα με αγγελίες εύρεσης εργασίας.

Η σειρά έργων της ονομάζεται “Once Appon A Timeκαι απεικονίζει τις πιο διάσημες εφαρμογές με τους διάσημους προκατόχους τους. Αυτή η δισκέτα ή φλοπι ντισκ ήταν το αγαπημένο μας.

Και εννοείται το λατρεύουν οι απανταχού μιλένιαλζ που μεγάλωσαν με νοσταλγία για πράγματα που ποτέ δεν έζησαν μικρά. Δεν εξηγείται διαφορετικά γιατί αγαπούν το Ρετιρέ.