Ο Βασίλης Μπισμπίκης ενσαρκώνει το ρόλο του Κρέοντα, ενός χαρακτήρα ταυτισμένο στην παγκόσμια δραματουργία με όσα συμβολίζει κάθε μορφής εξουσία και αρχή.  Είναι ο νέος ηγεμόνας της Θήβας και εδραιώνει την τυραννία του με απειλές και σπέρνοντας το φόβο. Μια γυναίκα θα του χαλάσει τα σχέδια. Δεν θέλει να ξεχάσει το παρελθόν της. Η νεαρή Αντιγόνη αντιμετωπίζεται ως ανυπάκοη. Στην ουσία είναι μια επαναστάτρια που θέλει να αντισταθεί στην τυραννία. Θέλει να θάψει τον «προδότη» Πολυνίκη. Η Έλλη Τρίγγου συναντιέται ξανά με τον Βασίλη Μπισμπίκη και την Δανάη Μιχαλάκη μετά τις Άγριες Μέλισσες. 

O Cezaris Grauzinis έχει συγκεντρώσει το πιο ενδιαφέρον καστ για την παράσταση της Αντιγόνης. Η επόμενη μέρα του εμφύλιου πολέμου στη Θήβα δεν θα τους βρεις όλους χαρούμενους που σώθηκε η πόλη. Οι γυναίκες θρηνούν. Λείπουν πολλοί.

Τον Αύγουστο η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.Και ο σκηνοθέτης της σημειώνει: «Κλαίγοντας ερχόμαστε στον κόσμο∙ στο τέλος μάς συνοδεύουνε δάκρυα και στεναγμοί. Αλλά, τι συμβαίνει μεταξύ αρχής και τέλους –τι είναι η ίδια η ζωή; Δεν ζει ο άνθρωπος όταν χάσει όσα του δίνουν χαρά.

Πεθαίνει κάθε μέρα την ζωή του.Αυτά τα λόγια ακούγονται υπερβολικά υγιή, ακόμα και προκλητικά, στο πλαίσιο της σύγχρονης κουλτούρας του φόβου που, αργά αλλά λυσσαλέα, μας μετατρέπει σε άθλια, αέναα πεινασμένα παράσιτα στο σώμα της όμορφης Γης μας.Η τραγωδία της Αντιγόνης και του Κρέοντα μας έδωσε την ανεκτίμητη δυνατότητα να ξανασκεφτούμε και να αναζητήσουμε τα φαινόμενα της…χαράς. Ναι, προπάντων τη χαρά, ως βάση της ανθρώπινης ύπαρξης».

Πρωταγωνιστούν: Έλλη Τρίγγου (Αντιγόνη), Βασίλης Μπισμπίκης (Κρέων), Ιεροκλής Μιχαηλίδης (Κορυφαίος του Χορού), Γιώργος Παπαγεωργίου (Άγγελος), Δανάη Μιχαλάκη (Ισμήνη), Χρήστος Σαπουντζής (Τειρεσίας), Κώστας Κορωναίος (Φύλακας), Στρατής Χατζησταματίου (Αίμων), Μαρίνα Αργυρίδου (Ευριδίκη),Edgen Lame (Χορός),Γιάννης Μαστρογιάννης (Χορός), Περικλής Σιούντας (Χορός).

Info: Δελφοί, Θέατρο Φρύνιχος 15 Ιουλίου | Ώρα 21.30 η πρεμιέρα της καλοκαιρινής περιοδείας. Εισιτήρια εδώ.