Και από το πουθενά, μαθαίνουμε ότι με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, δεσμεύτηκαν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών καταθέσεων του εκλιπόντος δημοσιογράφου, εκδότη, πολιτικό είδωλο του Γρηγόρη Πετράκου και αρχηγού πολιτικού κόμματος Γιώργου Τράγκα, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις, αποτιμώνται πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Μόνο.

Τι σημαίνει η εμπλοκή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στα περιουσιακά του Γιώργου Τράγκα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό; Ότι «παγώνουν» όλα, αφού εξετάζεται το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Κατά συνέπεια, αν η γυναίκα του και τα παιδιά του προβούν σε αποδοχή κληρονομιάς, θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, το οποίο αποτελεί κακούργημα.

Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι η έρευνα άρχισε τρεις μήνες πριν το θάνατο του δημοσιογράφου μετά από ανώνυμη καταγγελία, η Αρχή κατέληξε σε πόρισμα-φωτιά (φανταστικό δημοσιογραφικό κλισέ) που αποστέλλεται προς την Οικονομική Εισαγγελία και άλλες αρμόδιες αρχές.

Όπως διαβάζουμε, μεγάλο μέρος της περιουσίας δεν δικαιολογείται από τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα από το 2000 και μετά ενώ εντοπίστηκαν εταιρίες μέσω των οποίων διακινήθηκε χρήμα που εκτιμάται (από την Αρχή) ότι προέρχεται από αξιόποινες πράξεις. Α, ναι προκύπτει και αδικαιολόγητος πλουτισμός. Μα πώς είναι δυνατόν;

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει μόνο (το τονίζουμε αυτό) 17 ακίνητα, καταθέσεις σε Τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα. Τα ακίνητα είναι δυο στην Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Ακόμη, περιλαμβάνει διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν, σύμφωνα με το protothema.gr.