Οι ιστορίες για άγνωστα αντικείμενα που πετούν στον ουρανό με εξωπραγματική ταχύτητα, είναι πολλές, οι περισσότερες όμως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι ιστορίες με σπάνιες συμπαντικές συμπτώσεις, όμως, είναι λίγες και δυστυχώς δεν γίνονται γνωστές, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που γίνονται οι υπόλοιπες διαστημικές και κάπως υπερβολικές «ειδήσεις».

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχουμε κάτι από την δεύτερη κατηγορία, δηλαδή από τις σπάνιες συμπαντικές συμπτώσεις που καλό θα ήταν να μην τη χάσουμε διότι μετά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2040. Ποιος ξέρει τι πανδημία και τι άλλο κακό θα μας βρει μέχρι τότε. Ας αρπάξουμε την ευκαιρία που μας δίνεται λοιπόν και ας κοιτάξουμε τον ουρανό καθώς θα γίνει η αρχή της «ευθυγράμμισης» πέντε πλανητών.

Μάλιστα, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, σήμερα δηλαδή, οι πλανήτες Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας και Κρόνος θα πλησιάσουν μεταξύ τους για να πουν τα νέα τους μετά από αρκετό καιρό. Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία τους συνάντηση ήταν το 2004. Ναι, τότε που κερδίσαμε το Euro και φιλοξενήσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε αντίθεση με τότε και σύμφωνα με το Sky&Telescope, η γωνιακή απόκλιση μεταξύ του Ερμή και του Κρόνου θα είναι μικρότερη, άρα και το θέαμα πιο εντυπωσιακό. Η καλύτερη ώρα για να παρατηρήσετε τους πέντε πλανήτες είναι περίπου μισή ώρα πριν από την ανατολή του ήλιου, συμβουλεύει η Diana Hannikainen, συντάκτρια του περιοδικού και όπως είπε στο CNN «θα είμαι εκεί έξω με τα κιάλια μου, θα κοιτάζω προς τα ανατολικά και νοτιοανατολικά και θα εύχομαι να είναι καθαρός ο ουρανός».

Εσύ, με Netflix θα τη βγάλετε πάλι;