Η αλήθεια είναι πως παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον «τη δίκη της 10ετίας». Έτσι την αποκάλεσαν τα ξένα μέσα που την έζησαν από κοντά, έτσι θα την αποκαλέσουμε και εμείς, καθώς η σημασία ήταν όντως μεγάλη -για πολλούς λόγους- αν και όχι στο βαθμό που πιστεύουν κάποιοι.

Η δίκη Τζόνι Ντεπ-Άμπερ Χερντ έφτασε στο τέλος της χθες, με τον πρώτο να κερδίζει και να παίρνει, όπως ο ίδιος ανέφερε σε ανακοίνωση, τη ζωή του πίσω. Και αυτό είναι αλήθεια, ο ηθοποιός μέσα σε αυτό το διάστημα και από την πρώτη στιγμή που η Washington Post φιλοξένησε το άρθρο της Χερντ, βρέθηκε αποκλεισμένος. Η αλήθεια, όμως, έλαμψε και ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του Ντεπ.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του, σημειώνοντας ότι η Άμπερ Χερντ τον δυσφήμησε με το άρθρο της και έπειτα από μια μαραθώνια διαδικασία, οι ένορκοι κατέληξαν στο ότι η δήλωσή της ήταν ψευδής, συκοφαντική και έγινε με κακόβουλο τρόπο. Υπέρ του Ντεπ, μάλιστα, επιδικάστηκε αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων ενώ η Χερντ κέρδισε μία από τις αντεγκλήσεις για σχόλια του δικηγόρου του ηθοποιού στη Daily Mail, λαμβάνοντας 2 εκατ. δολάρια.

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, οι θαυμαστές του Ντεπ έξω από την αίθουσα δικαστηρίου τη Βιρτζίνια άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του, μόνο που ο ηθοποιός δεν βρισκόταν εκεί, αλλά ούτε καν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο «Τζακ Σπάροου» βρισκόταν στην Αγγλία μαζί με τους Σαμ Φέντερ και Τζεφ Μπεκ, πίνοντας και γιορτάζοντας σε μια παμπ την αποκατάσταση της αλήθειας και τη μεγάλη του νίκη.

Από το Νιουκάσλ λοιπόν, ο Τζόνι Ντεπ θέλησε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις εστιάζοντας -πού αλλού- στις αντιδράσεις των Ελλήνων μετά τη γνωστοποίηση της δικαστικής απόφαση;. Ο ηθοποιός, με τη σοφία που τον χαρακτηρίζει, προέβη στις εξής δηλώσεις. Μπορεί και όχι, όπως το πάρει κανείς.