Κλείσε τα μάτια. Σκέψου μια καλοκαιρινή ανάμνηση. Αν δεν σου έρθει ο ήχος κυμάτων να σκάνε στην ακτή ενώ εσύ είσαι ακουμπισμένος στο ταίρι σου, ξαναπροσπάθησε. Οι καλοκαιρινές φωτογραφίες συνήθως είναι στημένες. Θέλουμε να δείξουμε στους άλλους την καλύτερη και πιο σέξι εκδοχή του εαυτού μας.

Όταν όμως μια φωτογράφος παρατηρεί ερωτευμένα ζευγάρια στην άμμο εκεί αποκρυσταλλώνεται η πραγματική ομορφιά. Αυθεντική κι ανεπιτήδευτη. Γυμνά σώματα πάνω σε κοινές πετσέτες. Να αγγίζονται, ανεπαίσθητα.  

Σε συνέντευξή της για το βιβλίο της στο περιοδικό  i-D μίλησε για την παραβίαση της ιδιωτικότητας χωρίς να γίνεται χυδαία και παπαρατσική. «Μερικές φορές, προσπάθησα να ζητήσω άδεια — και κατέστρεψα τη στιγμή κάθε φορά που το έκανα. Ο κόσμος πάγωσε. Τότε λοιπόν έπρεπε να πάρω τη συνειδητή απόφαση να μην ζητήσω άδεια. Έπρεπε για να είναι πιο ρεαλιστικό το πρότζεκτ…

…Σε πολλές από τις φωτογραφίες, δεν μπορείτε να δείτε ποιοι είναι οι άνθρωποι. Συχνά σκεφτόμουν ότι αν αυτό ήταν το σώμα μου, θα ένιωθα άνετα με αυτό;

…Έχω ερωτήσεις σχετικά με τη συγκατάθεση και το γεγονός ότι είναι η παραλία, και ξέρετε, εκεί είμαστε πιο χαλαροί, πιο απελευθερωμένοι. Μερικές φορές προσποιούμαι ότι παίρνω κάποιον τηλέφωνο και έβγαζα μια φωτογραφία. Δεν φαινόταν ότι ήμουν έξω για να τραβήξω φωτογραφίες. Αν με πρόσεχαν και πάγωναν ή έδειχναν εχθρικοί και δεν τους πίεζα ποτέ».

 Προσπάθησε να βρει πολλά διαφορετικά ζευγάρια όσον αφορά την ηλικία, τα κιλά, το φύλο, τη σεξουαλικότητα — όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους εμφανιζόταν η οικειότητα, σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Realness.

Το Beach Lovers είναι μια σειρά  στιγμών που μοιράζονται ζευγάρια στις παραλίες της Νέας Υόρκης. Όπως το τρυφερό άπλωμα αντιηλιακού στην πλάτη του συντρόφου. Ή ένα λάγνο φιλί στο νερό. Οι στιγμές ανάμεσα στα κύματα και την άμμο ενθαρρύνουν τα ζευγάρια να απολαμβάνουν περισσότερη ελευθερία, οι αναστολές τους εξαφανίζονται. Το Beach Lovers έχει να κάνει με τη δημόσια επίδειξη οικειότητας μεταξύ ζευγαριών από διαφορετικά υπόβαθρα, μια διεκδίκηση του δημόσιου χώρου για προσωπική τρυφερότητα.