Κυρίες και κύριοι, αυτό ήταν. Από χθες, η αγαπημένη μας παρέα αποτελεί παρελθόν από το ελληνικό Netflix και όπως ήταν λογικό, οι συνδρομητές της δημοφιλούς streaming πλατφόρμας ζητούν εξηγήσεις για την αφαίρεση που τους χάλασε το βράδυ. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι θα συνεχίσετε να βλέπετε τα Φιλαράκια -πού αλλού- στο Star, όσο τρώτε το μεσημεριανό σας το Σαββατοκύριακο.

Όπως φαίνεται, η αφαίρεση της σειράς από το Netflix θα είναι οριστική καθώς τα δικαιώματα των ξακουστών Friends ανήκουν στη WarnerMedia και το HBO Max. Υπενθυμίζουμε ότι το HBO Max αναμένεται να λανσαριστεί και επίσημα εντός του 2022 στην Ελλάδα, οπότε μάλλον η Werner έχει αρχίσει και μαζεύει τα κομμάτια της για να παραδώσει το παζλ ολοκληρωμένο. Λογική, αλλά άσχημη εξέλιξη για τα άτομα που θέλησαν να περάσουν το βράδυ τους βλέποντας τον Τζόι να τρώει πίτσα.

via GIPHY

Όπως είχε ανακοινώσει το δίκτυο αρκετές εβδομάδες πριν (όχι, ούτε εμείς είδαμε την ειδοποίηση), η δημοφιλής σειρά θα αποχωρούσε από τη streaming υπηρεσία στις 30 Μαΐου. Aυτή τη στιγμή, τα Φιλαράκια είναι διαθέσιμα σε 19 χώρες που υπάρχει το Netflix, μεταξύ των οποίων είναι η Αυστραλία, η Γαλλία, η Ουκρανία και η Γερμανία και ΌΧΙ η Ελλάδα. Βέβαια, σύντομα θα αφαιρεθεί κι από αυτές.

Το ελληνικό κοινό, πάντως, δεν το πήρε και πολύ καλά και ήδη έχει δημιουργήσει ένα trend στο Twitter ζητώντας τη ζωή του πίσω. Μάλλον θα την πάρει αν γίνει συνδρομητής στο HBO Max.

https://twitter.com/htzenner/status/1531399411430981632?ref_src=twsrc%5Etfw

Για να τα λέμε όλα, όμως, o Κέβιν Ράιλι, πρόεδρος των TNT και TBS που ασχολείται με τη streaming υπηρεσία του HBO, είχε ανακοινώσει πριν τρία χρόνια: «Νομίζω καταλαβαίνετε ότι τα διαμάντια της Warner θα καταλήξουν στη νέα μας υπηρεσία. Αν θα τα βγάλουμε από το Netflix; Και βέβαια είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε! Δεν λέει να μοιράζεσαι τέτοιο περιεχόμενο. Η πεποίθησή μου είναι ότι πρέπει να υπάρχει αποκλειστικότητα». Το περιμέναμε, έγινε, στεναχωρηθήκαμε.