Πόσες ταινίες, πόσα ντοκιμαντέρ, πόσες θεωρίες συνωμοσίας και πόσο μυστήριο να αντέξει ένας άνθρωπος; Όλα έχουν τα όρια τους και οι ιστορίες για το φημισμένο Τρίγωνο το Βερμούδων δεν αποτελούν εξαίρεση. Γιατί κάνουμε αυτή την εισαγωγή; Γιατί διαβάσαμε ότι μια εταιρεία η οποία διοργανώνει κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο, αποφάσισε να προσφέρει μια μοναδική(;) προσφορά σε όσους αποφασίσουν να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές στο εξωτικό Τρίγωνο των Βερμούδων.

Το νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο Prima έχει προγραμματίσει το ταξίδι του τον ερχόμενο Μάρτιο από την Νέα Υόρκη με προορισμό τις Βερμούδες και γιατί είναι large και δεν φοβάται τίποτα, προσφέρει ένα deal που δύσκολα μπορεί κανείς να αρνηθεί. Ή και όχι. Είστε έτοιμοι; Λοιπόν, κάνει επιστροφή χρημάτων εάν το πλοίο εξαφανιστεί. Εδώ έχουμε μια απορία: Τι να την κάνουμε την επιστροφή χρημάτων αν βρεθούμε στον άλλο κόσμο; Λαμπρά μυαλά, δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι άλλο.

Η τιμής της καμπίνας φτάνει τα 1.820 δολάρια για το διήμερο που διαρκεί η κρουαζιέρα, αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν θα έδινα ούτε 1 ευρώ για να βρεθούν εκεί. Ο λόγος γνωστός: «Το Τρίγωνο τω Βερμούδων είναι επικίνδυνο». Ε, lοιπόν, ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Όχι, δεν είναι επικίνδυνο και όχι, δεν χρειάζεται να φοβόμαστε. Για το τελευταίο δεν είμαστε και πολύ σίγουροι.

via GIPHY

Το φημισμένο τρίγωνο βρίσκεται μεταξύ του Μαϊάμι, του Πουέρτο Ρίκο και των Βερμούδων και σύμφωνα με διάφορα ντοκιμαντέρ, πολλά αεροπλάνα και πλοία σύμφωνα έχουν εξαφανιστεί χωρίς να αφήσουν ίχνη κοντά στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού. Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή, ο αριθμός των πλοίων και των αεροπλάνων που χάνεται στο Τρίγωνο των Βερμούδων είναι ο ίδιος με οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο σε ποσοστιαία βάση. Εντάξει, ηρεμήσαμε τώρα;

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζουμε. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο λόγος που εξαφανίστηκαν τα πλοία και τα αεροπλάνα ήταν τα τεράστια κύματα ύψους έως και 100 μέτρων. Επίσης, όπως υποστηρίζει το knowledgenuts.com, ο καιρός στο Τρίγωνο των Βερμούδων είναι επικίνδυνος για πλοία και αεροπλάνα, ακόμη και στις μέρες μας. Υπάρχουν πολλοί ύφαλοι στην περιοχή και σχηματίζονται κύματα που είναι πιο δυνατά και από βράχους.

Γενικά χαρήκαμε που λύσαμε το «μυστήριο», αλλά και πάλι, γιατί να πάει κάποιος εκεί εφόσον ξέρει ότι είναι επικίνδυνα λόγω του καιρού και όχι λόγω των εξωγήινων; Μπορεί η επιστροφή χρημάτων να είναι καλό επικοινωνιακό κόλπο τελικά…